Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zákaz jízdy na červenou

V pondělí 26.1. 2009 se na Olomoucku konala dopravně bezpečnostní akce za účasti studentů ze Střední policejní školy Holešov.  

Akce se zúčastnilo celkem 39 policistů pořádkové a dopravní policie, zapojeni byli také policisté ze SPŠ v Holešově, kteří procházejí základní odbornou přípravou. Do Olomouce přijelo celkem 21 studentů.  Akce je součástí praktického výcviků policistů.

Ráno se policisté zaměřili na kontrolu požití alkoholu před jízdou, na „zbytkový alkohol“. Dále se věnovali dodržování pravidel silničního provozu, pátrání po odcizených vozidlech, hledaných osobách a věcech. V další části akce čtyři hlídky kontrolovaly na olomouckých křižovatkách „jízdu na červenou“, dodržování pravidel silničního provozu, technický stav vozidel a dodržování nejvyšší povolené rychlosti. 

Během celé dopravní akce bylo zkontrolováno 490 motorových vozidel. Přestupku se dopustilo 49 řidičů,   policisté blokově uložili pokuty v celkové částce 25 tisíc korun.  Pět přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu.  Mezi nejčastější přestupky patřilo nepoužití bezpečnostních pásů při jízdě – 16 řidičů, u 5 vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav, 4 řidiči jeli „na červenou“, 4 překročili nejvyšší povolenou rychlost a u 3 řidičů bylo zjištěno požití alkoholu před jízdou.

por. Mgr. Jitka Dolejšová

DBA_2.jpg DBA_2.jpg


vytisknout  e-mailem