Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zase alkohol za volantem

Šumperk - tři řidiči přistiženi při řízení vozidla pod vlivem alkoholu  

Z trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky bylo sděleno podezření 30letému muži z Dolních Studének. Ten byl dne 27.2.2009 ve večerních hodinách, kontrolován hlídkou dopravního inspektorátu, na  ulici M. R. Štefánika v Šumperku, jako řidič motorového vozidla VW Golf. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu 2,11 promile alkoholu v dechu.
Z výše uvedeného trestného činu bylo sděleno podezření 37letému cizinci, který byl dne 28.2.2009 kolem jedné hodiny ranní, kontrolován hlídkou odvodního oddělení Šumperk, na ulici Havlíčkové v Šumperku, jako řidič vozidla Škoda Forman. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu 1,87 promile alkoholu v dechu.
Ze stejného trestného činu bylo sděleno podezření 27letému muži z Brna. Ten byl dne 28.2.2009 v dopoledních hodinách, kontrolován hlídkou dopravního inspektorátu, v obci Sobotín, jako řidič motorového vozidla BMW. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu 1,10 promile alkoholu v dechu. Všichni tři muži se podrobili lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Následně byli zdrženi a umístěni do policejní cely. 
Policie České republiky územní odbor vnější služby Šumperk eviduje za měsíc leden 2009, 74 dopravních nehod z toho 12 nehod způsobili řidiči pod vlivem alkoholu. Celkově za měsíc leden bylo přistiženo 46 řidičů u kterých provedenou dechovou zkouškou byl zjištěn alkohol v dechu. Za měsíc únor evidujeme 48 dopravních nehod z toho 2 nehody způsobili řidiči pod vlivem alkoholu a 32 řidičů bylo přistiženo při řízení vozidla pod vlivem alkoholu.
Převážnou většinou řidičů, kteří jsou přistiženi při řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu a nebo jako účastníci dopravní nehody, tvoří ti, kteří přijeli do Jeseníků lyžovat. Těmto řidičům bych chtěl připomenout, že nulová hodnota alkoholu v krvi platí v České republice pro všechny řidiče, a to i v době jejich dovolených.

 

vytisknout  e-mailem