Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zloděje zlákala kabelka

Novojičínsko – Nenechávejte ve vozidlech žádné cenné věci! 

Během hodiny a půl vnikl na konci minulého týdne neznámý lapka do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia v Libhošti. Ke krádeži  došlo v  centru obce u místní školy v pátek 14. října v době od osmé do půl desáté  dopoledne. Zloděj rozbil skleněnou  výplň okna pravých předních dveří a  vytvořeným otvorem  ze sedadla spolujezdce odcizil dámskou koženou kabelku. Škoda poškozením a odcizením se vyšlhala na téměř dva tisíce korun. Novojičínští  policisté na místě zajistili stopy a po pachateli krádeže intenzivně pátrají. V případě dopadení zloději za přečin krádeže hrozí až dva roky odnětí  svobody.
Policie opětovně upozorňuje, že i zdánlivě bezcenná věc pohozená v autě může zloděje nalákat. Důležité je nenechávat na sedadlech ani odkládacích plochách auta žádné cenné věci, zejména kabelky, kufříky ani jiná zavazadla,  navigace, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, videokamery, doklady od  vozidla  i jiné osobní doklady.
Co dělat, když už motorista zjistí, že interiér jeho auta někdo neoprávněně navštívil? Pokud to situace dovoluje, je důležité, aby motorista nechal vozidlo před příjezdem policie v takovém stavu, v  jakém ho zanechal  pachatel. V opačném případě by totiž mohl porušit některé  důležité stopy. Neměl by vstupovat do vozidla ani na nic sahat  a okamžitě volat  Policii České republiky na linku 158.


 
Tiskový servis ze dne 18. října  2011.


nprap. Zbyněk Tomšík
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem