Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zlodějům není nic svaté

Nový Jičín - Pachatel z kostela na Odersku odcizil mechanické hodiny a další zprávy z Novojičínska. 

V době od 11. do 25. dubna letošního roku odcizil neznámý pachatel z kostela v Odrách, místní části Dobešov mechanický hodinový stroj. Pachatel po násilném vniknutí z kostela Sv. Mikuláše demontovala a následně odcizil hodinový stroj Franz X. Beitel, stáří přibližně 100 let, rozměru 88 krát 50 krát 100 centimetrů a váhy mezi 50 až 70 kilogramů. Předběžná škoda odcizením činí téměř padesát tisíc korun. Oderští policisté případ prošetřují pro provinění krádeže vloupáním.


Stalo se …


Mladíci byli krátce po krádeži dopadeni

V pátek 23. dubna v dopoledních hodinách násilím vnikli do areálu jedné firmy v Odrách, místní části Loučky, dva mladíci ve věku 18 a 20 let z Oder, kteří zde ve dvou případech odcizili několik kusů nefunkčních elektromotorů. Elektromotory následně prodali ve sběrných surovinách v Odrách za částku přes pět tisíc korun. Zde byli přistiženi hlídačem poškozené firmy, který přivolal oderské policisty. Mladíci se policistům ke krádeži doznali. Odcizené věci byly zajištěny a utržené peníze za prodej nefunkčních elektromotorů dobrovolně vydali. Trestní stíhání mladíků je vedeno na svobodě.


Fyzickému napadení předcházely slovní urážky

Z přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví jsou podezřeli tři mladíci z Novojičínska. Podezřelí mladíci ve věku 18, 19 a 21 let měli v sobotu 24. dubna okolo páté hodiny ranní před diskotékou v Novém Jičíně, místní části Loučka vulgárně urážet a následně napadnout pěstmi do obličeje trojici místních mladíků. Dva z napadených utrpěli drobné oděrky, bez nutnosti ošetření a třetí tržnou ránu nad obočím a ústy, které si vyžádalo ošetření v novojičínské nemocnici. Okolnosti případu nadále prošetřují novojičínští policisté.


Vloupání do restaurace v Rybím

Neznámý pachatel vnikl v noci na 23. dubna do jedné restaurace v obci Rybí na Novojičínsku. Jeho zájmu však tentokrát nebyly cigarety či alkohol, ale vybavení restaurace. Pachatel si z objektu odnesl plazmový televizor, značky LG a s uhlopříčkou 127 centimetrů. Předběžná škoda se vyšplhala na částku přes třicet tisíc korun. Policisté po pachateli krádeže vloupáním usilovně pátrají.


Krádeže kol z vozidel

V poslední době zaznamenali novojičínští policisté dva případy krádeží kol ze zaparkovaných vozidel.
K prvnímu případu došlo v noci na 23. dubna letošního roku v Jistebníku na Bílovecku. Neznámý pachatel zde z odstaveného osobního motorového vozidla Škoda Fabia odcizil kompletní čtyři kola. Majitel vozidla tak přišel o čtyři elektronové disky R15 v hodnotě deseti tisíc korun s pneumatikami Continental 195/50 R15 v hodnotě přes devět tisíc korun. Celková škoda přesáhla částku devatenáct tisíc korun.
Další případ tentokrát prošetřují příborští policisté z noci na 25. dubna letošního roku. Neznámý pachatel v obci Skotnice ze zaparkovaného motorového vozidla Fiat Stilo, které stálo před domkem, odmontoval a následně odcizil čtyři kusy litých kol značky Fiat v hodnotě šest tisíc korun, na kterých byly pneumatiky značky Michelin Energy. V tomto případě se celková škoda vyšplhala na téměř patnáct tisíc korun.

vytisknout  e-mailem