Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z Jesenicka

"Ukradl chleba", "Na kole si už nezajezdí", "Nakoupili, ale neplatili" 

Ukradl chleba
Po delší odmlce dal o sobě vědět zloděj, který se soustředí na jednu z prodejen potravin v Písečné. Nejméně po čtvrté se vloupal v ranních hodinách 2. listopadu do klece s pečivem. U té rozpletl pletivo a následně odcizil 5 kusů chleba. Společnosti způsobil škodu na pletivu a odcizeném pečivu ve výši 325,- Kč.

Na kole si už nezajezdí
Cyklistická sezóna zřejmě skončila pro 57letého muže z Jeseníku. Ten si 26. října v 17:30 hodin odložil do sklepa panelového domu své horské jízdní kolo zn. Merida s odpruženou vidlicí. V neděli 1. listopadu v 16:00 hodin zjistil, že kolo ve sklepě není. Zloděje neodradila ani skutečnost, že kolo bylo uzamčené lankovým zámkem. Neznámý pachatel způsobil majiteli škodu přesahující částku 16.000,- Kč.   

Nakoupili, ale neplatili
V úterý 3 listopadu zahájili jeseničtí policisté úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu podvod. 30letá žena a 29letý muž z Jeseníku měli v měsíci dubnu odebrat elektroniku z jedné jesenických prodejen. Na splátky si vzali notebook, barevnou televizi a dva mobilní telefony. Společnosti se zavázali, že budou měsíčně splácet částku ve výši 5.739,- Kč. Zboží se však u nich dlouho neohřálo. Obratem ruky je totiž prodali a peníze použili pro vlastní potřebu. Co s týká splátek, tak ty také neřešili, jelikož neuhradili ani korunu. Poškozené společnosti způsobili škodu ve výši 34.000,- Kč. 


por. Jiří Černěnko
tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem