Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z okresu Bruntál

ÚO Bruntál - z alkoholu se nezletilá silně opila, krádeže, výzva svědkům nehody a jiné... 

Odcizená měď
Policisté šetří další případ krádeže barevných kovů ze sběren. Tentokrát se neznámý pachatel dostal do areálu sběrných surovin v Bruntále na třídě Práce. Násilně vnikl do provozní haly a odcizil 13 kg mědi. Způsobená škoda činí 1 443 Kč.
 
V rekreační chatce nezůstaly potraviny a ani starší věci
Majitelka oznámila rýmařovským policistům dne 26.5.2011 vloupání do rekreační chaty v Rešově. Dosud neznámý pachatel měl v době od 20. do 26.5.2011 násilně vniknout do objektu. Zde odcizil vzduchovou pistoli, rádio s přehrávačem na kazety, tužkové baterie, dvě další rádia, ruční svítilnu, batoh, dámskou bundu a mikinu, kdy tyto věci byly zakoupeny před 20 lety. Nepohrdl ani různými potravinami - kolínka, špagety, rýži, čínské polévky a jiné. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem 2 tisíc Kč.
 
Policisté hledají svědky nehody
Bruntál - ul Dr E Beneše - ul Zeyerova.JPG
Před týdnem, tedy 19.5.2011 v 13,40 hodin, došlo v Bruntále na křižovatce ulic Dr. E. Beneše, Olomoucká a Zeyerova k dopravní nehodě dvou osobních vozidel.
Dle tvrzení řidiče vozidla Fabia, který jel z ulice Dr. E. Beneše a chtěl odbočit vlevo na ulici Zeyerovu, tak vjel do křižovatky na zelené světlo. Dával ještě přednost protijedoucím vozidlům a v té době se rozsvítilo oranžové světlo, které signalizuje opuštění křižovatky. Asi po dvou sekundách po rozsvícení se rozjel a vzápětí došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem Hyundai. Řidič tohoto vozidla však uvádí, že dojížděl do křižovatky od autobusového nádraží a jel v přímém směru na ulici Olomouckou. Blížil se k hranici křižovatky a na semaforu svítil červený signál. Zpomalil, dojížděl do křižovatky, když pět metrů od ní naskočilo na semaforu světlo oranžové a v zápětí zelené. Plynule tedy chtěl projet křižovatkou, ale střetl se s fabií. Ke zranění osob nedošlo.
Policisté zjistili, že celý světelný signalizační systém naprosto bez jakékoli poruchy funguje.
Oba řidiči uvádí však jiné skutečnosti, které vedly k nehodě, a proto žádáme případné svědky, kteří nehodu či její okolnosti viděli, aby kontaktovali přímo dopravní policisty, buď na tel. čísle 974 731 254 a nebo 974 731 580.  
 
Do sklepa šli pro alkohol
Policejní komisař SKPV Krnov zahájil 25.5.2011 trestní stíhání dvou mužů ve věku 20 a 23 let pro přečin krádeže a porušování domovní svobody. Toho se měli dopustit tím, že po vzájemné domluvě v březnu 2011 v Bohušově násilně vnikli do rekreační chalupy. Ze sklepa odcizili 40 litrů různého domácího alkoholu (slivovice, hruškovice).   Odcizený alkohol měli zkonzumovat. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč. Starší z obviněných již byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost stíhán a odsouzen.
 
Ze zakoupeného alkoholu se nezletilá silně opila
Bruntálští policisté v těchto dnech sdělili 18letému mladíkovi podezření z přečinu podání alkoholu dítěti. Je mu kladeno za vinu, že dne 24.4.2011 měl v obchodním domě v Bruntále koupit dvě láhve rumu, které pak předal mladistvým a nezletilým ke konzumaci. Jedna z nezletilých se požitím alkoholu přivedla do tak silné opilosti, že musela být přivolána rychlá lékařská pomoc a dívka skončila v nemocnici. Při dechové zkoušce jí bylo naměřeno 1,27 promile. Mladíkovi hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
27.5.2011
 

vytisknout  e-mailem