Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy za víkend z Bruntálska

ÚO Bruntál - z auta odcizili věci za 600 tisíc - policisté už mají pachatele, agresivita a alkohol, nehody a jiné.... 

Z auta odcizili věci za 600 tisíc Kč
I když pachatelé vyjíždí konat trestnou činnost i mimo svá bydliště, tak je policisté zjistí a zadrží. O tom se přesvědčila i povedená trojice z Ostravy, která minulý týden vykradla v Krnově hned dvě vozidla. Z jednoho odcizili věci za 605 tisíc Kč. Byli však zadrženi v Ostravě, kde místní policisté přišli i na jejich další trestnou činnost.
Jedná se o dva muže a jednu ženu ve věku od 18 do 29 let. Svého protiprávního jednání se měli v našem okrese dopustit tím, že v době od 17. do 18.10.2011 v Krnově na ulici Bezručova měli rozbít okno zadních dveří zaparkovaného vozidla Volkswagen Transportér. Odcizit z něj různé přístroje na měření čistoty ovzduší (analyzátor, úpravnu plynu, sondu pro filtraci, notebook s příslušenstvím a jiné) v hodnotě přes 600 tisíc Kč. Dále přešli na ulici Jungmannovu, kde měli vniknout do vozidla Fiat. Z něj vzali autorádio, CD nosiče a další věci. S sebou odnesli i přední a zadní registrační značku od vykradeného auta. Tato skutečnost výrazně napomohla k jejich zadržení, protože policisté ihned po nahlášení krádeže vyhlásili po registračních značkách pátrání. Následně se pachatelé přesunuli zpět do svých domovů. V Ostravě si jich však povšimli strážníci, protože řidič při jízdě nebyl připoután. Další kontrolou zjistili, že registrační značka na vozidle je nahlášena jako odcizená právě z vozidla v Krnově. Přivolali pořádkové policisty, kteří dalším šetřením zjistili, že i vozidlo, kterým skupinka cestuje, pochází z trestné činnosti. Při prohlídce auta nalezli také většinu lupu z vykradeného vozidla v Krnově. Povedená trojice skončila v policejních celách. Následující den jim bylo sděleno obvinění pro zločin krádeže, za který pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Jejich další trestnou činnost šetří kolegové z Ostravy.
 
Ze zahrady zmizela pila
Krádež pily šetří policisté v Holčovicích - Dlouhé Vsi. Dosud neznámý pachatel vstoupil v době od 20. do 21.10.2011 na nezajištěný pozemek rekreační chaty, ze kterého vytlačil cirkulovou pilu. Následně ji odcizil a majiteli způsobil škodu ve výši 8 tisíc Kč.
 
Agresivní muž byl pod vlivem alkoholu
Větší množství požitého alkoholu má na některé osoby nepříznivý vliv. V odpoledních hodinách dne 21.10.2011 v Rýmařově v restauraci na ulici Sokolovská napadal 56letý muž fyzicky i slovně obsluhu. Přivolaní policisté museli agresivního muže zajistit. Převezli ho na obvodní oddělení, kde u něj provedli dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 2,40 promile. Střízlivět putoval na záchytnou stanici do Opavy. Je podezřelý z přestupku proti majetku a občanského soužití.
 
Nehody se zvěří
V průběhu víkendu se odehrálo pět nehod, z toho tři byly se zvěří. V tomto podzimním období evidujeme zvýšený počet těchto nehod, a proto nabádáme řidiče ke zvýšené opatrnosti a to zejména v lesních úsecích a při snížené viditelnosti (mlhy). Naštěstí se tyto nehody obešly bez zranění osob.
Mezi Horním Benešovem a Miloticemi nad Opavou dne 21.10.2011 v 18,50 hodin vyběhla srna bezprostředně před vozidlo Opel. Jeho řidič se snažil prudce zabrzdit, ale došlo ke střetu. Zvěř z místa odběhla. Způsobená škoda činí 60 tisíc Kč.
V 07,55 hodin v sobotu 22.10.2011 mezi Krnovem a Červeným Dvorem vběhl před vozidlo BMW srnec. I přes intenzivní brzdění došlo ke střetu a zvíře zůstalo na místě uhynulé. Škoda 10 tisíc Kč.
V podvečerních hodinách v neděli 22.10.2011 se střetl řidič Volkswagenu s lesní zvěří mezi Malou Morávkou a Starou Rudnou. Srnec na místě uhynul. Škoda na vozidle činí 10 tisíc Kč.
Zvěř si na místech nehod převzali zástupci mysliveckých sdružení.
 
Na laku vozidla jsou nyní důlky, vrypy a rozbité okno
Dvacet minut stačilo neznámému pachateli na to, aby poškodil v Bruntále na nám. J. Žižky zaparkovaném vozidle Audi A8. Rozbil okno, poškodil víko zavazadlového prostoru, kde udělal důlky a poškrábal lak. Způsobená škoda činí nejméně 32 tisíc Kč.
 
Do chaty šel pro potraviny
V době od 8. do 22.10.2011 v Petrovicích vnikl násilně pachatel přes okno do zahradní chatky. Prohledal ji a odcizil různé potraviny, sladkosti a sklenici okurek. Poškozením způsobil škodu 600 Kč a odcizením 200 Kč.
 
Po nehodě z místa utekl, ale policisté ho zjistili
Nehodu, při které viník z místa utekl a následně bylo u něj zjištěno požití alkoholu, šetřili dopravní policisté ve spolupráci s kolegy z pořádkové policie v pátek 21.10.2011. V 19,05 hodin mezi obcemi Zátor a Krnov jel 33letý řidič s vozidlem Passat a na přímém úseku vozovky narazil do před ním jedoucího traktoru, který řídil 54letý muž. Po střetu traktor ještě předjel, ale následně vyjel s passatem za pravý okraj silnice, kde havaroval. Z místa nehody utekl, ale byl krnovskými policisty zjištěn a převezen zpět k nehodě. Při dechové zkoušce, která proběhla ve 20,07 hodin mu bylo naměřeno 2,18 a za třičtvrtě hodiny 2,08 promile. Byl mu zadržen řidičský průkaz. U druhého řidiče byla dechová zkouška s negativním výsledkem. Mladší řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. U nehody se lehce zranil, ale nežádal ošetření. Způsobená škoda činí 140 tisíc Kč.
 
Bicykly odnesl do křoví, kde je demontoval, poskládal z něj jedno a odcizil ho
V Krnově na Zámeckém náměstí před restaurací v sobotu 22.10.2011 v nočních hodinách odcizil a odnesl prozatím neznámý pachatel dvě k sobě uzamčená jízdní kola. Odnesl si je do nedaleko vzdáleného křoví, kde je částečně demontoval. Na místě zanechal jízdní kolo Merida, které však bylo bez předního kola, ale se zadním kolem z druhého bicyklu značky Mangoose. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč.
 
Poškodil myslivcům dvě kazatelny
Poškození loveckých zařízení šetří policisté v Lichnově - Dubnici. V době od 16. do 23.10.2011 pachatel poškodil dvě vyvýšené lovecké zařízení ze dřeva. Nejdříve na jednom vytrhl dveře, které odhodil na zem, pak se vrátil další den a kazatelnu celou rozbil a konstrukci rozházel po okolí. Následně přešel o 450 metrů dále, kde rozbil na dalším loveckém zařízení tři okna. Svým jednáním způsobil škodu 20 tisíc Kč.
 
Z rodinného domu odnesl peníze a věci 
Škodu přes 238 tisíc způsobil prozatím neznámý pachatel majitelům rodinného domu v obci poblíž Města Albrechtic. V době od 22. do 23.10.2011 poškodil skleněnou výplň dveří domu a vnikl dovnitř. Vše prohledal a odcizil finanční hotovost v celkové výši 185 tisíc Kč, fotoaparát, tři notebooky, hard disk a nový mobilní telefon. 
 
Místo historických mincí nalezl munici
V neděli 23.10.2011 oznámil 34letý muž na linku 158 nález munice v lese v Lichnově. Na místo byli vysláni policisté z Krnova. Oznamovatel jim sdělil, že se procházel lesíkem, kde za pomoci detektoru kovu hledal historické mince. Narazil na kovovou krabičku, kterou otevřel, ale zjistil, že je tam munice. Na stejném místě ještě uviděl další dvě krabičky. Policisté místo zajistili až do příjezdu pyrotechnika. Ten určil, že se jedná o dva minometné pásy s 200 ks náboji a čtyři německé granáty. Munici si převzal ke zničení.  
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.

pisbr♦mvcr.cz

24.10.2011

vytisknout  e-mailem