Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy za víkend

ÚO Bruntál - "pátrací akce po 12letém chlapci", "zadrženi přímo v prodejně"," mládež pila alkohol" a jiné 

Policisté pátrali po nezletilém chlapci - přespal u kamaráda
Spoustu sil a prostředků policisté vynaložili na pátrací akci po 12letém chlapci, který nakonec byl v době pohřešování u svého kamaráda a nedal o tom vědět zákonným zástupcům. Pátrání probíhalo od včerejší noci do dnešních ranních hodin, kdy ho vypátrali pořádkoví policisté v Bruntále na Jesenické ulici.
Jeho pohřešování nahlásil policistům 58letý pěstoun ve 22,45 hodin s tím, že se chlapec nevrátil z florbalového zájezdu z Polska. Měl jet autobusem v 17,30 hodin, avšak domů nedorazil. Desítka policistů spolu s městskými strážníky ihned začala po chlapci pátrat. Provedli prověrky na autobusových i vlakových nádražích, okrajových částech města, sídliště i zdravotnických zařízeních, učitelů i spolužáků, ale s negativním výsledkem. Pohřešovaného chlapce vypátrali policisté dnes ráno, v 07,30 hodin, v Bruntále na ulici Jesenická, jak šel do školy. Policistům hoch uvedl, že čekal na autobus, který nejel a tak šel ke kamarádovi, kde i přespal. 
 
Hodila se nejen pila, ale i míchadlo
Vloupání do stavební buňky šetří policisté v Bruntále na ulici Sladovnická. Dosud neznámý pachatel v době od 18. do 19.11.2010 vypáčil zámky buněk a vnikl dovnitř. Z jedné neodcizil nic, ale v druhé vzal motorovou pilu, elektricko flexu a míchadlo. Způsobená škoda činí 26 tisíc Kč. 
 
Z kanceláří ve škole odcizil peněženky
Dosud neznámý pachatel dne 19.11.2010 využil v Horním Benešově neuzamčených kanceláří ve škole a vešel dovnitř. Z jedné odcizil peněženku s finanční hotovostí 6 700 Kč, platebními kartami a různými doklady. V druhé kanceláři vzal hned dvě peněženky, ve kterých bylo celkem 3 400 Kč a také platební karty a různé doklady. Svým jednáním způsobil škodu celkem ve výši 11 500 Kč.
 
Další okradená důvěřivá seniorka
Přesně před týdnem jsme informovali o okradení seniorky pod legendou prodeje dek, obrazů a nyní další důvěřivá paní byla okradena o své úspory. Tentokrát pachatelky pustila do domu pod záminkou vyúčtování elektřiny při změně odběratele. 
Opět dopoledne, tentokrát v pátek 19.11.2010, v Bruntále na ulici Vančurova se dostaly dvě pachatelky do domu 79leté paní a to pod záminkou, že jsou zástupci elektráren a jdou vyúčtovat elektřinu při změně odběratele. Poškozené sdělily, že má přeplatek služeb v hodnotě 1000 Kč, ale mají pouze bankovku ve výši 2 000 Kč. Seniorka odešla rozměnit peníze do další místnosti. Vrátila se zpět a s jednou z pachatelek měla menší rozepři při směně peněz. V tuto chvíli nekontrolovala pohyb druhé ženy, která toho využila a odcizila jí z pokoje finanční hotovost ve výši 37 tisíc Kč.
Popis pachatelek:
- žena ve věku kolem 20 let, tmavší barvy pleti, plnoštíhlé postavy, vysoká cca 170 cm, vlasy měla staženy do culíku. Na sobě měla kabát bíločerné barvy s páskem a tmavé kalhoty.
- žena ve věku kolem 40 let, tmavší barvy pleti, štíhlé postavy, neupravená, odbarvené světle hnědé vlasy po ramena. Na sobě měla oblečen světlejší hnědý kabát pod kolena.
 
Policisté je zadrželi přímo v prodejně
Policisté z Města Albrechtic spolu s bruntálským psovodem a služebním psem Matem zadrželi dva pachatele přímo v napadeném bufetu na ulici Nádražní.
Pořádkoví policisté přijeli ve čtvrtek 18.11.2010 krátce před půlnocí k bufetu na vlakovém nádraží a zjistili, že došlo k vloupání. Okamžitě objekt zajistili a spolu s přivolaným psovodem následně zadrželi dva pachatele, kteří se v bufetu ukryli. Při šetření zjistili, že pachatelé byli celkem tři a to ve věku od 17 do 18 let. Do bufetu měli vniknout dva z nich po rozbití skleněné výplně okna nad dveřmi. Třetí měl zůstal hlídat na nástupišti a odebírat odcizené zboží z bufetu ( různé cigarety a energetické nápoje). Oba pachatele, kteří byli zadrženi na místě, byli umístěni v policejních celách a třetího policisté zadrželi následující den. Všem sdělil v pátek 19.11.2010 policejní komisař SKPV obvinění z přečinu či provinění krádeže. Část odcizených věcí jeden z pachatelů policistům vydal a budou vráceny majitelce. Způsobená škoda činí kolem 6 tisíc Kč. 
 
Mládež pila alkohol
Z pátku 19. na sobotu 20.11.2010 na Hornobenešovsku, Rýmařovsku, Vrbensku a Albrechticku policisté a kriminalisté provedli bezpečností akci, která byla zaměřená na dodržování zákazu podávání alkoholických nápojů a návykových látek, hraní na výherních hracích automatech, ale také problematiku bezpečnosti silničního provozu. Na Hornobenešovsku, Rýmařovsku a Albrechticku policisté zjistili 9 případů přestupku na úseku ochrany proti alkoholismu a jiným toxikomániemi. Dva případy byly přechovávání drog a ostatní požití alkoholu mládeží.  
 
Nehody a jízdy pod vlivem alkoholu
Přes víkend policisté řešili hned několik nehod, kde hrál hlavní roli alkohol. Při jedné dokonce řidič srazil chodce, nepřivolal pomoc a z místa nehody ujel. Nehodu oznámila jeho spolujedoucí a sraženého chodce policisté vypátrali až následující den.
            - v sobotu 20.11.2010 v Krnově na ulici Rooseveltova jel 38letý muž na mopedu a po předchozím požití alkoholu se plně nevěnoval řízení. Pozdě zaregistroval před sebou zastavující vozidlo a při brzdění dostal smyk a upadl na vozovku. Způsobil si lehké zranění a byl převezen do nemocnice. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 0,87 a po pěti minutách 0,89 promile alkoholu. Muž byl po pádu silně otřesen a nebyl schopen uvést, kde má doklady potřebné k řízení. Na mopedu vznikla škoda ve výši 2 tisíce Kč.
            - nehodu , při které podnapilý řidič srazil chodce a z místa nehody ujel, šetřili policisté v pátek 19.11.2010 po 18,00 hodině. Mezi obcemi Skály a Horní Město jel 37letý muž s vozidlem Fabia. V husté mlze se plně nevěnoval řízení a přehlédl při pravém okraji chodce, kterého srazil. V době střetu nevěděl, zda se jednalo o osobu či zvíře. Vozidlo zastavil až po několika metrech, kdy se jeho 40letá spolujedoucí vrátila na místo střetu, ale nikoho zde nenalezla. Řidič z místa ujel. Žena zůstala na místě a nehodu oznámila na linku 158. Vyslaná hlídka nalezla řidiče v restauraci v Horním Městě. Muž popsal místo nehody, avšak nedokázal určit, co na cestě srazil. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,02 promile a po půlhodině 1,53 promile. Policistům uvedl, že vypil alkohol až po nehodě. Šetřením však jeho tvrzení vyvrátili a následně již požití alkoholu před jízdou doznal. Další skupina policistů (pořádkoví, dopravní, psovod a kriminalistický technik) provedla prověrky ve zdravotnických zařízeních a zajistili stopy na místě nehody. Sražené chodce, 57letého muže, policisté zjistili následující den. Muž odešel po střetu domů a druhý den se nechal ošetřit v nemocnici, utrpěl nalomení nártu pravé nohy a pohmoždění pravého stehna a ramene. Řidič fabie je podezřelý z přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté mu také odebrali řidičský průkaz.
 
Napadl manželku a vyhrožoval sebevraždou
Hornobenešovští policisté byli přivolání do Lichnova, kde 19.11.2010 vyhrožoval újmou na zdraví 66letý muž svému synovi a fyzicky napadl i svou o čtyři roky mladší manželku, kdy při tomto jednání měl vyhrožovat sebevraždou. Toto opakoval i před zasahujícími policisty, kteří ho museli za použití pout zajistit. Následně byl eskortován do psychiatrické léčebny, kde zůstal hospitalizován.
 
Z chaty odnesl co se dalo
Nemilé překvapení čekalo na majitele chaty v Zátoru, když po měsíci přijeli a zjistili, že je navštívil nezvaný host a odcizil a poškodil jim věci v hodnotě 19 tisíc Kč.
Neznámý pachatel v době od 23.10. do 20.11.2010 vnikl násilně do rekreační chaty v Zátoru. Poškodil dveře, skleněnou výplň a rám okna, lak schodů a chatu celou prohledal. Odcizil kamna na tuhá paliva, křovinořez, propanbutanovou láhev, petrolejové lampy, sadu nožů, dotekové lampičky, kovové lopatky, zimní bundy, kabát, deky a další věci v hodnotě 13 600 Kč. Šetří OOP Krnov.                                   
 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
22.11.2010

vytisknout  e-mailem