Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krajský přebor ve výkonu služebních psů 2024

PLZEŇSKÝ KRAJ – V Domažlicích se po celý minulý týden konal krajský přebor ve výkonu služebních psů 2024. Všichni si za úctyhodné výkony, kterých v rámci celého přeboru dosahovali, zaslouží velký obdiv a uznání. 

Ve dnech 27. května 2024 až 31. května 2024 pořádalo Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje krajský přebor ve výkonu služebních psů 2024, který se uskutečnil na teritoriu územního odboru Domažlice. Ředitelem přeboru byl plk. Mgr. Petr Sobota, vedoucí odboru služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a hlavním rozhodčím závodu se stal pan Pavel Pochman, instruktor výcvikového střediska psovodů a služebních psů Plzeň odboru služební kynologie a hipologie ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia České republiky.  

Přeboru se zúčastnilo celkem 14 psovodů se svými služebními psy ze všech územních odborů v rámci krajského ředitelství, a  to Plzeň-město, Plzeň-venkov, Rokycany, Klatovy, Tachov a samozřejmě nechyběli ani domácí účastníci z územního odboru Domažlice. V rámci celého týdne soutěžící změřili své síly ve třech hlavních disciplínách – poslušnost, obranné práce a pachové práce. Všechny tyto tři  disciplíny byly rozděleny na jednotlivé cviky jako např.  přivolání psa, chůze psa na povel, různé druhy skoků a překonávání překážek, prolézání propustí, reakce na střelbu, vyhledávání a označení ukrývající se osoby v terénu a v objektu, zadržení osoby pokoušející se o útěk,  střežení osoby, vyhledávání stop, nábojnic a pachových předmětů a mnohé další. Všichni si za úctyhodné výkony, kterých v rámci celého přeboru dosahovali, zaslouží velký obdiv a uznání.

Na stupni vítězů a zlatou medaili v kategorii jednotlivců za první místo získal domácí přeborník ppor. Jaroslav Hartl z územního odboru Domažlice s jeho služebním psem Apollem, na druhém místě se umístil ppor. Mgr. Václav Prášil z územního odboru Rokycany se služebním psem Amirem a bronzovou medaili za třetí místo vybojoval se svým psem Gambitem prap. Michael Schneiders z územního odboru Plzeň-město. V kategorii družstev dosáhlo nejlepších výsledků družstvo domácích – skupina základních kynologických činností územního odboru Domažlice, a to ppor. Jaroslav Hartl se služebním psem Apollem a pprap.  Antonín Kuželka  se svým psem Rastym.

Vítězům gratulujeme!

Pořadatelům, zúčastněným a všem ostatním, kteří se na přeboru podíleli, patří velké poděkování.

por. Bc. Barbora Šmaterová, DiS.
4. června 2024

Odkazy do noveho okna

Přebor 1

Přebor 1 

Detailní náhled

Přebor 2

Přebor 2 

Detailní náhled

Přebor 3

Přebor 3 

Detailní náhled

Přebor 4

Přebor 4 

Detailní náhled

Přebor 5

Přebor 5 

Detailní náhled

Přebor 6

Přebor 6 

Detailní náhled

Přebor - stupně vítězů  - jednotlivci

Přebor - stupně vítězů - jednotlivci  

Detailní náhled

Přebor - vítězné družstvo

Přebor - vítězné družstvo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem