Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krajský ředitel přijal první nové policisty v roce 2022

KRAJ - Ke středočeské policii nastoupily téměř dvě desítky nových mužů a žen zákona. 

S příchodem nového roku 2022 přivítal krajský ředitel, brigádní generál Václav Kučera, bezmála dvě desítky nových mužů a žen, kteří se rozhodli vstoupit do řad Policie ČR.

Nově nastoupivší nováčci, po absolvování základní odborné přípravy, v rámci které se budou učit policejní práci a činnosti s tím spojené, posílí policejní útvary zejména pořádkové policie, tedy oddělení hlídkové služby, obvodní oddělení, či dopravní službu.

Středočeský policejní ředitel přivítal nové policisty hned první pracovní den roku 2022 a popřál jim mnoho štěstí. „Chtěl bych vám popřát i hodně zdraví a sil a jsem potěšen, že jste si za své povolání vybrali právě službu u největšího bezpečnostního sboru v republice – u policie. Práce je zajímavá, ale současně i náročná, nicméně se snažíme vytvářet nejen vám, kteří nastupujete jako ‚začátečníci‘, ale i déle sloužícím policistům, i celou řadu kurzů a školení k zvládnutí různých vyhrocených, nebezpečných, či vypjatých situací,“ sdělil nováčkům brigádní generál Václav Kučera.

Od roku 2016 do současnosti nastoupila k Středočeské policii bezmála tisícovka nových policistů a policistek. Všichni úspěšně zvládli veškeré vstupní požadavky – fyzické prověrky i psychologická vyšetření.

Zajímá vás práce u policie? Zde se dozvíte víc:
https://www.policie.cz/clanek/stale-prijimame-nove-uchazece-do-rad-stredoceske-policie-rozcestnik.aspx 
nebo nás kontaktujte prostřednictvím e-mailu:
nabor.stredocesi@pcr.cz


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
14. ledna 2022

vytisknout  e-mailem