Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dealer drog dopaden

HRADECKO - S prodejem drog začal ve dvaceti. 

Včerejšího dne 14.2. kriminalisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy 24letého muže z Královéhradecka.
Muži policisté prokázali, že již od roku 2014 prodával pervitin a to minimálně 8 lidem ve více jak 500 případech za téměř 300 tisíc korun. V tomto období měl v prodávání jen půlroční pauzu, kdy si odpykával ve vězení trest za krádeže. V současné době je v podmínce, která měla vypršet až v červnu 2020.
Přiznal se, že je sám uživatelem drog. Od 18 let kouří marihuanu a o rok později začal s pervitinem. Nikde nepracuje, jen si občas sežene brigádu. Ačkoliv školní docházku ukončil ve 22 letech, má základní vzdělání. 7x začal studium na různých středních školách, nikdy se však nedostal ani do 2. ročníku. 
Jelikož policisté mají důvodnou obavu, že obviněný muž uprchne, bude se skrývat nebo opakovat trestnou činnost, podali k státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. V dnešních dopoledních hodinách soudce návrhu vyhověl a muž byl eskortován do vazební věznice.

por. Iva Kormošová
15.2.2019, 12.30

vytisknout  e-mailem