Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní akce TISPOL

KRAJ - Preventivní akce v dopravě. 

Ve dnech 28.7. až 30.7.2017. proběhla na území Královéhradeckého kraje celorepublikováSTOP dopravně – bezpečnostní akce zaměřená mimo jiné na kontrolu dodržování povinnosti používat v motorových vozidlech bezpečnostní pásy a zádržné systémy. V průběhu akce byly kontrolovány jednak osobní a nákladní vozidla a jejich posádky, ale také dálkové autobusy.

Policisté zkontrolovali celkem 223 motorových vozidel včetně dálkových autobusů a zjistili 51 dopravních přestupků, přičemž nejčastějším prohřeškem byl nevyhovující technický stav vozidla. S ohledem na preventivní charakter bezpečnostní akce policisté přestupky sankcionovali velmi mírně a průměrná výše pokut se pohybovala kolem hranice 500 Kč. Dalším častým přestupkem bylo nedodržení maximální povolené rychlosti a celkem 10 řidičů bylo za tento prohřešek pokutováno v blokovém řízení.

Současně v rámci dopravně – bezpečnostní akce policisté řidiče informovali o správných způsobech poutání se, radili, jak správně nastavit opěrku hlavy ve voze a předávali poznatky o vhodných způsobech poutání dětí v dětských autosedačkách.

por. PhDr. Ondřej Moravčík
1.8.2017 07:55

vytisknout  e-mailem