Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvakrát alkohol za volantem

HRADECKO - Jedno vozidlo jelo v protisměru. 

V pondělí 30.10. jednu hodinu po půlnoci jelo v Hradci Králové osobní vozidlo Škoda Octavia v protisměru po ulici Sokolská od Střelecké. Policejní hlídka vozidlo zatarasila tak, aby nemohlo pokračovat v jízdě. Řidiče policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky, kterou však na místě nebyl schopen vykonat. Proto ho zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici, kde po nějaké době se podrobil dechové zkoušce. Ta ukázala téměř 2,4 promile alkoholu v dechu. Šestačtyřicetiletý muž do protokolu přiznal, že na ubytovně v Březhradu, kde bydlí, se svým kamarádem popíjel pivo a tvrdý alkohol. Vůbec si na jízdu vozidlem nevzpomíná, pouze si vybavuje blikající modrá světla policejního vozidla.

Druhého řidiče zastavila policejní hlídka druhý den krátce před polednem také v Hradci Králové. Muž jel ve firemním osobním vozidle Iveco Daily od Tylova Nábřeží k ulici Divišova. Policisté ho vyzvali k předložení všech dokladů potřebných k řízení vozidla a k dechové zkoušce. Kromě řidičského průkazu předložil všechny dokumenty. První dechová zkouška u něho ukázla nejprve téměř 2.3 promile, opakovaná o 0,2 promile více. Policisté zjistili, že byl v srpnu za ten samý prohřešek odsouzen k 12 měsícům s odkladem na 3 roky a k 3letému zákazu řízení všech motorových vozidel, který měl vypršet až v roce 2020. Padesátiletý muž na svoji obhajobu uvedl, že ho začalo bolet břicho, proto si koupil půllitrovku rumu, z které pomalu za jízdy upíjel. Když měl vypito asi 3 dcl, tak byl policisty zastaven. Přiznal se, že svému zaměstnavateli zatajil odebrání řidičského průkazu. 

Oba muži jsou obviněni z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což prvnímu z nich hrozí až jeden rok za mřížemi a druhému, protože se v posledních dvou letech dopustil stejného činu, hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do tří let.

por. Iva Kormošová
2.11.2017, 15.00

vytisknout  e-mailem