Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež v baru objasněna

HRADECKO - Lapka využil spánku druhého muže. 

Policistům z obvodního oddělení Chlumec nad Cidlinou se podařilo během necelých 14 dnů objasnit krádež mobilního telefonu, platební karty a osobních dokladů. Ke krádeži mělo dojít v neděli 8.10. v časných ranních hodinách v jednom baru v Chlumci nad Cidlinou. Poškozený muž, který si zavěsil bundu na opěradlo židle, tam usnul. Příležitosti využil 24letý muž, který si všiml vyčnívajícího mobilu z kapsy, který mu vytáhl a rychle z baru odešel. V pouzdře nalezl dvě platební karty a jedna z nich byla bezkontaktní. Hned v dalším baru z ní vybral čtyřmi transakcemi 1.900 korun, které vzápětí prohrál v automatech.
Ačkoliv policisté měli záznam z bezpečnostních kamer, muže nemohli ztotožnit a nikdo ho ve městě neznal. Až po nějaké době zjistili, že se nedávno do Chlumce přistěhoval nový člověk, který odpovídá záznamu. Muž se ke krádeži přiznal a kromě peněz vše poškozenému muži vrátil.
Nyní čelí obvinění z trestného činu krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Své věci mějte pod kontrolou! Preventivní videospot zde.

por. Iva Kormošová
26.10.2017, 9.40

vytisknout  e-mailem