Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kriminalisté bodují

HRADECKO - Během měsíce objasnili 6 loupeží. 

Královéhradečtí kriminalisté za poslední měsíc objasnili 6 loupežných přepadení. U čtyřech prokázali, že byly vymyšlené a u dalších dvou odhalili pachatele. O jedné objasněné loupeži, která se stala v únoru na Novém Hradci Králové, a které se dopustil muž obviněný i z krádeží kol a nyní je stíhán vazebně, jsme podávali informaci minulý týden zde. Tomuto muži jsme také na začátku července prokázali, že loupežné přepadení z konce května, v kterém figuroval, jako poškozený, si vymyslel. Přepadení popsal obdobně tak, jako ho sám v únoru provedl. Chtěl, tím zakrýt zpronevěru peněz u svého zaměstnavatele, kterému neodvedl tržbu a peníze použil pro vlastní potřebu.
Další loupež jsme prokázali v těchto dnech jinému muži, který je od konce srpna také vazebně stíhán pro krádeže kol (informace zde). Ten v druhé polovině srpna v brzkých ranních hodinách vešel do herny na Moravském předměstí v Hradci Králové s nožem v ruce a po obsluze požadoval 5 tisíc korun, které mu v obavě o svůj život servírka vydala. Ženě se sice omlouval, že ji nechce ublížit, ale že je ve špatné finanční situaci. Poté, co hotovost obdržel, se opět omluvil a odešel. Pod tíhou důkazů, které kriminalisté zajistili, se k přepadení doznal a uvedl, že měl existenční problémy. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let.
Od začátku roku bylo na Hradecku hlášeno 17 loupežných přepadení, z čehož se u 9 prokázalo, že jsou vymyšlené. U 4 loupeží byli pachatelé dopadeni a 4 jsou zatím v šetření. Důvodem k nahlášení vymyšleného přepadení je převážně zakrytí velké útraty, nebo ztráty věcí. Poškození se přiznají až pod tíhou důkazů, které kriminalisté zajistí vlastním šetřením, výslechy svědků či prověřením kamerových záznamů. Prověřování vymyšlených případů policisty zbytečně zatěžuje a ubírá je o čas, který je potřeba věnovat jiným případům.

por. Iva Kormošová
13.9.2017, 10.50

vytisknout  e-mailem