Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opět alkohol za volantem

HRADECKO - Prý chtěl jen přeparkovat. 

Hlídka pohotovostního a eskortního oddělení v pátek 11.8. krátce před 23. hodinou zastavila osobní vozidlo v ulici Průmyslová v Hradci Králové. Řidiče vyzvali k předložení všech dokladů potřebných k řízení motorového vozidla. Jelikož silně vrávoral a byl z něho cítit alkohol, policisté ho podrobili dechové zkoušce, kterou museli opakovat, protože muž nebyl schopen správně fouknout. Po několikátém pokusu první platná zkouška ukázala 3,03 promile, druhá o několik minut později byla o dvě desetiny nižší.
Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a převezli ho na záchytnou protialkoholní stanici k vystřízlivění. Následující den se dostavil k výslechu, kde uvedl, že se mu nelíbilo, jak vozidlo zaparkoval, a chtěl ho pouze přeparkovat o kousek dál. Bohužel ho však policejní hlídka zastavila. Přiznal, že v restauraci za večer vypil asi 6 piv a 6 panáků tvrdého alkoholu.
Policisté mu sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až 1 rok za mřížemi.
Během 36 hodin je to již druhý opilý řidič, kterému bylo naměřeno tak vysoké promile alkoholu v dechu. První případ zde.

por. Iva Kormošová
16.8.2017, 9.00
 

vytisknout  e-mailem