Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řádění opilého řidiče

HRADECKO - Naboural 7 vozidel včetně svého. 

Včera 21.11. krátce po 22. hodině jsme na operačním středisku přijali hned tři telefonáty od lidí, kteří si z oken svých bytů všimli vozidla, které v ulici Jižní v Hradci Králové narazilo do několika zaparkovaných vozidel a z kterého se začalo kouřit. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která na místě zadržela téměř 30letého řidiče, kterému při dechové zkoušce naměřila 2,55 promile a při opakované zkoušce 2.73 promile alkoholu v dechu. Zadržela mu řidičský průkaz a převezla na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Vzápětí na místo dorazila hlídka dopravní policie, která zjistila, že opilý řidič s vozidlem značky Ford, který jel od ulice Víta Nejedlého směrem Bří Štefanů, při průjezdu pravotočivé zatáčky jel rovně, vjel na chodník, kde narazil do dopravní značky. Pokračoval v jízdě, kde o pár metrů dále narazil do kovového sloupku. Ani to ho však nezastavilo, sjel z chodníku, přejel ulici Slezskou, najel opět na chodník, který přejel a sjel do prostoru parkoviště, kde narazil celkem do 6 osobních vozidel. Po ohledání policisté odhadli na všech vozidlech škodu za 275 tisíc a na ostatním 20 tisíc korun. Ačkoliv lidé viděli kouř, nic nehořelo, dým vznikl pravděpodobně vystřelením airbagu. Opilý řidič ani nikdo další nebyl zraněn. I když muž sotva mluvil a na zemi u spolujezdce policisté našli jednu plnou a dvě prázdné láhve od rumu a dvě kofoly, policistům se přiznal k vypití jedné půllitrovky rumu. 
Muže v nejbližších dnech čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.

por. Iva Kormošová
22.11.2018, 10.50

Odkazy do noveho okna

HK

21.11. Jižní 

Detailní náhled

HK

21.11. Jižní 

Detailní náhled

HK

21.11. Jižní 

Detailní náhled

HK

21.11. Jižní 

Detailní náhled

HK

21.11. Jižní 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem