Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Spadla klec

HRADECKO - Muž trestnímu stíhání neunikl. 

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality včera obvinili 32letého muže z Třebechovicka z trestných činů zanedbání povinné výživy a krádeže. Muž, ačkoliv má na svou 9letou dceru rozsudkem soudu danou vyživovací povinnost ve výši 3 tisíc korun měsíčně, dal pouze 500 korun za celý loňský rok. Jeho dluh na výživném je tedy 35.500 korun.
Policisté ho viní dále z krádeže prstenů v jednom obchodě na Slezském Předměstí v Hradci Králové. Prsteny z chirurgické oceli v hodnotě téměř 14 tisíc korun měl odcizit v dubnu loňského roku včetně stojanu, na kterém byly vystaveny. Stojan pak nedaleko obchodu vyhodil.
Další krádeže se dopustil o tři měsíce později v supermarketu na Moravském Předměstí, kdy si bez zaplacení odnesl 2 kusy čokolád v hodnotě necelých 30 korun a byl přistižen ostrahou prodejny.
Ačkoliv policisté měli již v létě proti němu všechny důkazy, nemohli ho obvinit, protože se jim ztratil z dohledu. Nebral telefon, nepřebíral si poštu. Poté, co v listopadu vydala státní zástupkyně souhlas s jeho zadržením, policisté vyhlásili celostátní pátrání. V pondělí 8.1. ho kolegové z obvodního oddělení Liberec zadrželi na autobusové zastávce, z které již putoval přímo do cely.
Muž se při výslechu dušoval, že má dceru rád, že se nechce vyhýbat vyživovací povinnosti a hned jak nějaké peníze vydělá, zaplatí celý dluh na výživném i celou způsobenou škodu. Prý byl v tíživé finanční situaci.
Jelikož byl v posledních třech letech odsouzen za krádež k podmíněnému trestu, hrozí mu nyní trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.

por. Iva Kormošová
10.1.2018, 10.50

vytisknout  e-mailem