Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Těžké ublížení na zdraví s následkem smrti

KRAJ - Návrh na podání obžaloby předložen krajskému státnímu zastupitelství 

AKTUALIZACE

Po třech měsících intenzivního vyšetřování podal v těchto dnech vrchní komisař odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje návrh na podání obžaloby na Krajské státní zastupitelství Hradec Králové. Zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví se měl dopustit v tu dobu 33letý muž.

Jednou ze zásadních informací vyšetřování je i výsledek soudní pitvy, která byla k objasnění příčiny úmrtí nařízena. Ze závěrů soudní pitvy jasně vyplývá, že příčina úmrtí souvisí s fyzickým napadením jiné osoby.

Obviněný muž, který nebyl dosud trestán, pobývá v současné době stále ve vazbě, ve své výpovědi potvrdil, že motivem útoku měla být hádka. V případě, že muže soud uzná vinným, hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí od osmi do 16 let.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
13. června 2018, 09:30 h


_________________________________________________________________________________________

Vrchní komisař odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje obvinil vtěchto dnech ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví 33 letého muže, který se v současné době zdržuje v Hradci Králové. Podle obvinění dne 23. 2. 2018 odpoledne v bytě jednoho domu na Moravském Předměstí v Hradci Králové napadl fyzicky po předchozí slovní rozepři svého 44 letého známého, který ho pozval k sobě na návštěvu. Na muže fyzicky zaútočil pomocí úderů a kopů, čímž mu způsobil rozsáhlá zranění v podobě mnohačetných tříštivých zlomenin po celém těle. Z bytu následně odešel, aniž by zraněnému poskytl pomoc. Napadený muž později zemřel pravděpodobně na následky zranění. Když byl o několik dní později nalezen  v tomto bytě svými známými, přivolaný lékař musel konstatovat smrt. K objasnění přesné příčiny smrti byla nařízena soudní pitva.

Policisté proto zahájili intenzivní šetření, na základě kterého zadrželi dne 13. 3. 2018 podezřelého muže. Ten se k činu přiznal a uvedl, že motivem jeho jednání byl krátce před tím konflikt s poškozeným. Policejní komisař podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody od 8 do 16 let.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 15. 3. 2018 ve 14:00

vytisknout  e-mailem