Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do čtyř vozidel

HRADECKO - Podezřelý muž zadržen v jednom z poškozených aut. 

Policisté z obvodního oddělení 1 Hradec Králové zadrželi 37letého muže, který se pokusil v sobotu 2.3. krátce po půlnoci v Hradci Králové v ulici Karla Čapka odcizit vozidlo značky Audi A6. Hlídka byla na Pražské Předměstí vyslána na základě oznámení muže, který si všiml neznámého člověka, jak vnikl do sousedova auta. Policisté našli muže sedícího v autě, který reagoval zmateně a nebyl schopen říci, čí vozidlo je. Po zjištění, že auto není jeho, ho zadrželi a převezli na služebnu, kde ho umístili do cely předběžného zadržení. Šetřením zjistili, že se i předešlého dne pokusil v té samé ulici odcizit vozidlo také značky Audi. Jelikož byl vyrušen svědkem, krádež nedokončil. Dále mu prokázali z konce minulého týdne vloupání do dvou mercedesů zaparkovaných v ulici Pardubická a Karla Hynka Máchy, do kterých po násilném překonání zámku vnikl a odcizil airbagy a  z jednoho navíc brýle a zapalovač. 
Poškozením zámku u všech vozidel a odcizením věcí způsobil škodu přesahující 100 tisíc korun. Pokud by se mu podařilo odcizit jedno či druhé auto, škoda by narostla o další desetitisíce.
Muž je obviněn z trestných činů poškození cizí věci a krádeže z části dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu, za což mu hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let. Obviněný muž, který je občanem jednoho ze států Evropské unie, se k trestné činnosti plně přiznal a uvedl, že přijel ze své země za účelem krádeže jak airbagů, tak i vozidla, aby zaplatil dluhy, které má ve své domovině.
Jelikož policisté mají důvodnou obavu, že uprchne, nebo se bude vyhýbat trestnímu stíhání nebo bude v trestné činnosti pokračovat, podali  včerejšího dne státnímu zástupci podnět na uvalení vazby.
V dnešních odpoledních hodinách soudce návrh akceptoval a muže poslal do vazby.

por. Iva Kormošová
4.3.2019, 15.00

vytisknout  e-mailem