Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krást se nemá

MOST - Drobné krádeže ho dostaly do vazby; Do vězení se mu nechtělo; Manžel musel z bytu + další 

O tom, že krást se nemá, nyní může v klidu přemýšlet 24letý Mostečan. Drobné krádeže ho totiž dostaly až do vazební věznice. Mladý muž má za poslední dobu na triku pět skutků. V první půli června obral spícího cestujícího v tramvaji. Poškozený díky němu na nějakou dobu přišel o peněženku s doklady, vše v hodnotě 400 korun. O dva dny později z lednice na ubytovně vymontoval chladící zařízení s příslušenstvím. To poté zpeněžil ve sběrně. Získané finance použil pro svoji potřebu. Předběžná škoda byla v tomto případě vyčíslena na 7.800 korun. Začátkem prázdnin přelezl plot jednoho objektu na Litvínovsku a tam si chtěl přivlastnit hliníkové dráty v hodnotě téměř 400 korun. Narazil však na pracovníky ostrahy, kteří lapku předali do rukou policistů. Další krádež se odehrála v jedné litvínovské prodejně. Muže zaujal šampon za necelých 30 korun. Když ho po projití pokladnou zadržel pracovník obchodu, lapka se mu náhle vytrhl a chtěl zboží vrátit na své místo. Přítomnost na policejní služebně ho ale stejně neminula. Posledním a jemu osudným skutkem se stal pokus vloupání do cizího bytu v Litvínově. Při tom ho načapal poškozený, kterého v noci vzbudil podivný šramot u dveří. Zavolal tedy na městskou policii. Přivolaní strážníci zlodějíčka zadrželi a předali do rukou policistů. Majiteli obydlí pachatel způsobil škodu ve výši tisíc korun. Policejní komisař mu za jeho nezákonné počínání předal sdělení obvinění z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Zároveň také podal státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. Tomu bylo vyhověno. Do věznice byl převezen včera. Na případu policisté nadále pracují.

 

Do vězení se mu nechtělo

Do vězení se zřejmě nechtělo 50letému muži. K nástupu do výkonu trestu mu museli pomoci až policisté. Litvínovan tam měl být podle rozsudku a výzvy okresního soudu již od března. Putoval tam až v červnu. Policejní komisař mu nyní sdělil obvinění ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. To ale není vše, co má Litvínovan na svém kontě. V dubnu zamířil do prodejny oděvů v Mostě a tam kradl. V kabince strhl z několika kousků bezpečnostní kódy a asi si myslel, že má vyhráno. S věcmi začal utíkat z obchodu. Prodavačky ho však následovaly. Lapka při úprku postupně odhazoval ukradené zboží. Nedaleko byl dopaden kolemjdoucími muži. Oděvy v hodnotě téměř 1.600 korun byly vráceny na prodejnu. Za toto jednání mu tedy ještě hrozí převzetí obvinění ze spáchání přečinu krádeže. Policisté zjistili, že majetkových deliktů se muž dopustil i v uplynulých třech letech. Případ je nadále v šetření.

 

Manžel musel z bytu

K vyvrcholení situace v jedné rodině došlo koncem minulého týdne. Ve společném bytě měl 37letý muž po určitých neshodách fyzicky napadnout svoji o několik let mladší manželku. Žena telefonicky přivolala strážníky. Ti poškozenou převezli na mostecké obvodní oddělení a celou věc předali Policii ČR.  Když policisté odváželi ženu domů, její manžel přislíbil, že již určitě bude klid. V bytě byly také dvě malé děti. Strážcům zákona celá situace i přes mužův slib nedala, raději tedy pro jistotu čekali pod pootevřeným oknem. Po chvilce museli skutečně zasahovat. Hlídka slyšela nejenom křik poškozené, ale i jakýsi úder. Ránu potvrdil i otisk ruky na ženině tváři. Tento opakovaný útok manželovi již tak lehce neprošel. Policisté ho ze společného obydlí na deset dnů vykázali. K opuštění bytu mu pomohlo i to, že podobného násilí se dopustil i v nedávné době. Nyní je průběžně prováděna kontrola, zda agresor zákaz neporušuje. Věc šetří mostecké obvodní oddělení jako přestupek proti občanskému soužití.

 

V autobuse mu zmizel mobil

Krádeže na osobě se dopustil zatím neznámý lapka. O tom ví své jeden mladý muž z Mostu, který cestoval autobusem MHD. Během chvíle mu právě díky pachateli zmizel mobilní telefon, který měl v kapse kalhot. Poškozený si odcizenou věc cení na 2.500 korun. Případem se zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.

 

Zničil obložení budovy

Poškození pískovcového obložení budovy v centru Mostu má na svědomí neznámý poberta. Důvod je zřejmě prostý – plech na objektu. Pachateli se kov podařilo odcizit pouze zčásti. Škoda byla předběžně vyčíslena na dvacet tisíc korun. Policisté událost šetří jako přečin poškození cizí věci.

 

Odnesl si nářadí

Do neobydleného domu v Litvínově vnikl neznámý zloděj. Majiteli svojí návštěvou způsobil škodu téměř 30 tisíc korun - třetinu z toho čítá poškození objektu. Pachatel si z místa odnesl zejména elektronářadí. Případ šetří litvínovští policisté.

 

Přišla o peněženku

O věci za tři tisíce přišla jedna žena. Stalo se to v Centralu v Mostě díky neznámému pobertovi. Ten poškozenou okradl o peněženku, která byla uložená v kabelce zavěšené přes rameno. Policisté mosteckého obvodního oddělení skutek šetří jako přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Součástí lupu byla také platební karta. 

 

Most, 21. července 2010

 

vytisknout  e-mailem