Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krást se nevyplácí

TEPLICE - Za krádež mobilu hrozba tříletého vězení... 

Krást se nevyplácí
     Z přečinu krádeže se bude před soudem zodpovídat 28letý muž, který v půlce září ukradl v Teplicích telefon. Podezřelý využil nepozornosti poškozeného a ze zídky u mateřské školy mu odcizil mobil v hodnotě 700 korun, který si tam muž položil. Policisté případ původně vyšetřovali jako přestupek proti majetku, když ale vypátrali pachatele, který byl za majetkovou trestnou činnost několikrát odsouzen, věc překvalifikovali na trestný čin, za který může lapka strávit až tři roky za mřížemi.
 
Šel hlavně po nářadí
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Krupce vloupal do stavební buňky. Zloděj vnikl na neoplocený pozemek rozestavěného domu, a následně se oknem vloupal do buňky, ze které odcizil elektrické a ruční nářadí v hodnotě přes 40 tisíc korun. Pokud se podaří zloděje dopadnout, hrozí mu stíhání za přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Z auta zmizel katalyzátor
     Škodu nejméně 12 tisíc korun způsobil neznámý zloděj majiteli vozidla, který parkoval v centru Teplic. Pachatel v průběhu noci z výfukového potrubí upiloval katalyzátor, který následně odcizil, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
 
Teplice, 27. 11. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem