Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krást se nevyplácí

KARLOVARSKO – Několik případů krádeží. 

Ve středověku oproti dnešku panovala tvrdá doba a pokud jste spáchali zločin, neminul Vás krutý trest. Za drobné krádeže byli pachatelé trestáni různými tělesnými tresty jako např. bičováním. V dnešní době hrozí zlodějům za krádeže v nejhorším případě pobyt ve vězení. I přes to, že nás rodiče od mala učí, že krást se nemá, jsou v naší společnosti tací, kteří se tímto moudrem neřídí a ty teď řeší policisté na Karlovarsku.

Jedním z mnoha případů je i 22letá žena z Karlovarska a 21letý muž ze Sokolovska. Ti měli v polovině března po předchozí vzájemné domluvě nejméně ve třech případech odcizit z obchodních domů v Karlových Varech různé věci. Odcizili např. reproduktory, sluchátka, ale dostali zřejmě chuť i na sladké, neboť odcizili více jak 8 desítek čokolád. Odcizené věci měli uschovat do přinesené tašky a poté bez zaplacení odejít přes pokladní zónu. V posledním případě však byla žena za pokladnami zastavena pracovníkem ostrahy, kterému odcizené zboží vydala. Škoda byla celkem odhadnuta na částku přesahující 6 tisíc korun. Oběma sdělili policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře podezření ze spáchání přečinu krádeže. Podezřelý muž se takového jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody a ženě trest dvouletý.

Ze stejného oddělení řeší policisté i krádež, které se měl dopustit 38letý muž ve spolupachatelství s 41letým mužem. Ti měli na začátku března odcizit z obchodu sportovních potřeb několik oděvů v hodnotě vyšší než 3 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se stejného trestného činu dopustili v posledních třech letech opakovaně, hrozí jim až tříletý pobyt ve vězení.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 42leté ženy z Mostecka, kterou obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Obviněná žena měla v lednu odcizit ze společenské místnosti horské chaty volně odložený mobilní telefon v hodnotě kolem 7 tisíc korun. V tomto případě byl mobilní telefon nalezen a zajištěn policisty. Za krádež jí však v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 21leté ženy a 27letého muže ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže spáchané formou spolupachatelství.

Obvinění měli společně ve dvou případech přijít do obchodního domu v Karlových Varech, kde z prodejní plochy odcizili několik druhů bezdrátových reproduktorů. V jednom případě byla žena zadržena i s odcizeným zbožím pracovníkem bezpečnostní agentury, kterému zboží vydala. Na konci listopadu měli v penzionu na Karlovarsku, kde společně pobývali, odcizit z jednoho z pokojů televizor. Celkem tak všem poškozeným způsobili škodu přesahující 12 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že v posledních třech letech kradli opakovaně, hrozí jim až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
27. 3. 2019

vytisknout  e-mailem