Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krátce po činu byl zadržen policisty

Odcizené zboží se pachatel snažil prodat v kovošrotu. 


V pátek 13. listopadu v odpoledních hodinách došlo ve Fulneku ke krádeži. Sedmačtyřicetiletý zloděj rozbil skleněnou výplň okna prodejny. Vzniklým otvorem prostrčil ruku a  z regálu odcizil  jeden kus elektromotoru, několik kusů ozubených kol a dva kusy  příruby z  obráběcího stroje tzv. frézky. Poškozené firmě tak způsobil škodu přes tři tisíce korun. Následně se odcizené zboží snažil prodat v kovošrotu, kde byl také zadržen fulneckými policisty. Podezřelý nakonec skončil vzhledem své podnapilosti na záchytné stanici. Nyní muž čelí podezření ze spáchání trestného činu krádeže.


Stalo se …


Krádež litinových poklopů z letiště

V době od 13. do 16. listopadu odcizil neznámý pachatel z prostoru bývalé odstavné plochy pro letadla na letišti Leoše Janáčka Ostrava litinové poklopy. Pachatel ve vnějším prostoru letiště v Mošnově odcizil celkem patnáct kusů litinových vysokopevnostních letištních kanálových vpustí. Předběžná škoda odcizením přesáhla částku 22 tisíc korun. Příborští policisté případ prošetřují jako trestný čin krádeže.


Vloupání do restaurace

V noci na 17. listopadu se vloupal neznámý pachatel do objektu restaurace v Pustějově. Pachatel z restaurace odcizil alkohol, cukrovinky a kávu. Dále vypáčil cigaretový automat, ze kterého odcizil cigarety za tři tisíce korun. Poškozením automatu vznikla škoda za deset tisíc korun. Celková škoda přesáhla částku patnáct tisíc korun. Policisté případ šetří pro trestné činy krádeže a poškozování cizí věci.


Z karty vybral třicet tisíc korun

Na svou důvěřivost doplatila devětadvacetiletá žena z Oder, která svěřila před časem platební kartu o dva roky mladšímu muži. Karta byla výtečníkovi svěřena na nákup pohonných hmot, ten však kartu použil ve vlastní prospěch. Během dvou dní z účtu vybral bez vědomí majitelky třicet tisíc korun. Díky svému jednání, je muž nyní podezřelý z trestného činu krádeže.


Poškození výherního automatu

Neznámý pachatel dne 15. listopadu v jedné kopřivnické herně na ulici Štefánikova úmyslně úderem ruky poškodil dotykový display výherního hracího automatu Kimex group. Způsobena škoda poškozením byla vyčíslena na částku 14 tisíc korun. Kopřivničtí policisté po pachateli trestného činu poškozování cizí věci usilovně pátrají.


Vandal se vyřádil na zaparkovaném vozidle

V noci na 16. listopadu poškodil neznámý pachatel na parkovišti před domem v Kopřivnici na ulici Ignace Šustaly zaparkované vozidlo Daewoo Nexia. Pachatel na zaparkovaném vozidle rozbil čelní sklo a poškodil lak karoserie. Majitelce vozidla byla způsobena předběžná škoda za deset tisíc korun. Pachatel se tak dopustil trestného činu poškozování cizí věci, kde mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.


Vloupání do stavebních kontejnerů

Neznámý pachatel vnikl z pondělí na úterý 17. listopadu do tří stavebních kontejnerů v obci Rybí. Ty jsou umístěny na staveništi rodinných domů ve směru na obec Štramberk. Pachatel ze dvou odcizil nářadí, kdy se jednalo o bourací kladivo a vibrační pěch na beton. Dále poškodil rám a rozbil výplň plastového okna na rodinném domu ve výstavbě. Do domku však nevnikl. Celková škoda poškozením a odcizením se vyšplhala přes 22 tisíc korun. Policisté případ šetří pro trestné činy poškozování cizí věci a krádež.


Žena při kontrole nadýchala přes dvě promile

Dvaadvacetiletá žena z Novojičínska řídila krátce po půlnoci dne 18. listopadu po silnici I/48 ve směru od Nového Jičína na Hranice osobní vozidlo Opel Astra, po předchozím požití alkoholických nápojů. Při kontrole jí byla naměřena hodnota 2,35 promile alkoholu. Následné hodnoty byly s výsledky 1,77 a 1,94 promile alkoholu v krvi. Žena s naměřenými hodnotami souhlasila a nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


S více něž třemi promile havaroval

Pětatřicetiletý řidič slovenské národnosti řídil vozidlo bez řidičského oprávnění a navíc pod vlivem alkoholu. Stalo se tak v odpoledních hodinách dne 14. listopadu  v Kopřivnici na ulici Obránců Míru, kde výše uvedený řidič způsobil dopravní nehodu. Na místo byli přivoláni novojičínští dopravní policisté ze skupiny dopravních nehod. Policisté na místě zjistili, že řidič není vlastníkem příslušného řidičského oprávnění a při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota tři a půl promile alkoholu. Řidič je nyní podezřelý z dvou trestných činů a to, ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení bez řidičského oprávnění.

vytisknout  e-mailem