Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krátil daně a nevedl řádně účetnictví

SOKOLOV – Nyní dluží 124 tisíc korun 

Sedmatřicetiletého muže obvinili sokolovští kriminalisté z krácení daně, poplatku a podobné povinné platby a ze zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění.
 
Muž měl na Sokolovsku podnikat jako osoba samostatně výdělečně činná. Za období od ledna do prosince roku 2008 nepodal daňové přiznání k dani z příjmu fyzických osob. Muž nereagoval ani na výzvu Finanční úřad, ten tak předpokládal, že v uvedeném zdaňovacím období byla daň ve výši nula. Úřad tak zahájil daňovou kontrolu. Tou však bylo zjištěno, že daňový subjekt měl během zdaňovacího období příjmy, dále že uplatnil odpočet daně z přidané hodnoty z prodaného zboží, kdy ale odvedl daň ve snížené zdaňovací sazbě. Také úřad zjistil, že nevedl účetnictví dle zákona.
 
Finanční úřad zjistil, že muž za svojí firmu nepřiznal daň z přidané hodnoty a daň z příjmu fyzických osob vůbec nebo v nepravdivé výši, zkrácením daně z příjmu fyzických osob a daně z přidané hodnoty měl způsobit dluh v celkové výši nejméně 124 000 Kč ke škodě Českého státu zastoupeného Finančním úřadem. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody nebo také zákaz činnosti.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
27. června 2012

vytisknout  e-mailem