Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krátká jízda

LIBERECKO - I přes dva platné zákazy řízení motorových vozidel usedl 25letý muž za volant. Ujel pouze pár metrů a již mu byla v patách policejní hlídka. 

V pátek 4. května 2018 vykonávala v odpoledních hodinách hlídka policistů z obvodního oddělení Chrastava hlídkovou činnost v Bílém Kostele nad Nisou. Krátce po páté hodině  vyjelo proti hlídce vozidlo BMW, které v zápětí podezřele ihned zajelo do zahrady k domu. Policisté jej tedy k uvedené zahradě následovali. Z vozidla vystoupil muž, který se snažil rychlejším krokem odejít směrem od vozidla. Policisté muže vyzvali, aby se k vozidlu vrátil, což také učinil. Mladý muž již v tuto chvíli věděl, že jde do tuhého a policistům se sám přiznal, že vozidlo řídit vůbec neměl, neboť má dva platné zákazy řízení motorových vozidel. Policistům předložil doklady od vozidla a sdělil jim, že chtěl vozidlo pouze přeparkovat od blízké restaurace, kde překáželo, ke kamarádovi na zahradu. Policisté kontrolou osoby v jejich evidenci zjistili, že muž má skutečně dva platné zákazy řízení motorových vozidel, oba uloženy Magistrátem města Liberec, první platný do září  letošního roku a druhý platný až do prosince tohoto roku.

Ještě před tím, než mladý muž následoval policisty na policejní služebnu, provedli u něj orientační test na drogy, který byl negativní. S negativním výsledkem byla i orientační dechová zkouška na alkohol. Při kontrole osoby policisté u muže našli 3 kusy narkosáčků se zelenou sušinou. Tuto látku podrobili orientačnímu testu, který měl předběžně ukázat, o jakou látku se jedná. Test ukázal na návykovou látku marihuana, což mladý muž policistům i doznal. Zajištěné množství látky bylo malé, drogový přestupek řešili policisté příkazem na místě.

Dále policisté muži ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu "maření úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 

7. 5. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem