Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Děčínska

DĚČÍN - Z policejních protokolů ... 

Vzali ho a prodali

VARNSDORF – Po několika měsících prověřování se policisté rozhodli k zahájení trestního stíhání mladého muže ze Šluknovského výběžku. Od třináctého května letošního roku čelí následkům přečinu krádeže, jelikož jej nenechal chladným odstavený neregistrovaný starší motocykl zn. Honda. Jeho majitel jej nechal před zdejším panelovým domem v Hrnčířské ulici ve Varnsdorfu. Červený stroj z roku 1988 v hodnotě sedmi tisíc českých korun přilákal pozornost dvojice mladých mužů, kteří se jej zmocnili a posléze prodali třetí osobě.

Odnesl si hotovost

DĚČÍN - Podmokelští policisté pracovali od konce letošního dubna na případu možného přečinu krádeže. Před pár týdny se na ně obrátil provozovatel baru v děčínské Kosově ulici, jelikož zjistil zmizení finanční hotovosti v cizí měně, která se ztratila z jeho prostor.  Policisté provedli ohledání místa činu a začali se případem zabývat. V úterý čtrnáctého května letošního roku ve zkráceném přípravném řízení policejní inspektor vyzval k zodpovědnosti mladíka z Českolipska, který si přilepšil nalezenou finanční hotovostí v přepočtu deseti tisícům a tři sta šedesáti dvěma českým korunám. Teď čelí následkům zmiňovaného přečinu.

Dřímota ho vyšla draho

DĚČÍN - Cesta vlakem jej přišla draho. Na podmokelské policisty se v neděli devatenáctého května letošního roku obrátil místní občan, jenž při cestě vlakem přišel o svou peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Po sečtení všech chybějících věcí vyšlo najevo, že náklady spojené s cestou se neplánovaně navýšily o 4.060,- Kč a muž bude muset učinit další opatření, která ochrání jeho doklady před zneužitím. Místní strážci zákona šetří ohlášenou nepříjemnost s ohledem na možný přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Povedlo se mu utéct

DĚČÍN – Vykutálenému zákazníkovi čelila v sobotu osmnáctého května letošního roku ostraha v děčínském obchodu s potravinami. Na prodejní ploše do batohu postupně nasoukal vybrané zboží. Když přišlo na placení, prošel pokladním prostorem, aniž jej uhradil. Ostraha prodejny zakročila, nicméně muži se podařilo utéct. Při zákroku pracovníka ostrahy se z batohu vysypalo několik desítek čokolád. Na prodejnu byly vráceny přes tři desítky laskomin a lahev alkoholu. Ztracené zboží po inventuře odpovídá částce necelých šesti a půl tisíce českých korun. Policisté párají nejen po neplatícím zákazníkovi. Incident prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Zmizela jí kabelka

DĚČÍN – Na děčínské policisty se obrátila návštěvnice dětského hřiště u kulturního domu Střelnice v Děčíně. Při své sobotní návštěvě osmnáctého května si v jeho areálu odložila dámskou kabelku s osobními věcmi, peněženkou s platební kartou a finanční hotovostí. V nestřeženém okamžiku zmizela a s ní i věci v hodnotě bezmála devatenácti tisíci českých korun. Policisté víkendovou nepříjemnost prověřují s ohledem na přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Děčín 21. května 2019

por. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem