Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Lounska

LOUNY – S alkoholem za volantem; Nenastoupil do výkonu trestu; Dopravní nehoda se zákazem řízení. 

Řídil pod vlivem
Policisté se opět setkali s řidičem, který se na cestu měl posilnit alkoholem. V lounských ulicích zastavila hlídka z obvodního oddělení vozidlo tovární značka Škoda Felicia. Neopomněli ani s 60letým řidičem provést dechovou zkoušku. Ta ukázala, že řidič byl ovlivněn alkoholem. Hodnota na přístroji se vyšplhala až na 1,21 promile. Po vystřízlivění si provinilý muž vyslechl na obvodním oddělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za jeho neuvážlivé chování by ho mohl soud poslat do vězení až na jeden rok. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení.

Nenastoupil do výkonu trestu
Možná další trest hrozí 28 letému muži, který si již na konci roku 2016 měl podle informací osobně převzít výzvu od soudu k nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. V určenou dobu však do věznice nenastoupil, a tak se dostal do hledáčku policie. Kriminalistům se podařilo odhalit jeho pobyt v Žatci a následně jej dodali do výkonu trestu. V současné době už je provinilec srozuměn s tím, že je proti němu zahájeno další trestní stíhání. Tentokrát z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za takový čin může soud uložit až dva roky odnětí svobody.

Za volant už usednout neměl
V průběhu minulého týdne se stala na Žatecku dopravní nehoda. Řidič ve věku 24 let najel do protisměru údajně z toho důvodu, že jej mělo tzv. vybržďovat vozidlo před ním jedoucí. V ten moment však došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem. Naštěstí se dopravní nehoda obešla bez zranění. Také odborné měření na přítomnost alkoholu v těle řidičů bylo s negativním výsledkem. Dalším šetřením bylo zjištěno, že mladý řidič má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. To však nebyl jediný prohřešek. Muž ani řidičské oprávnění vůbec nevlastnil a vozidlo, které řídil, nemělo platnou technickou kontrolu. Za to, že usedl za volant, a tím neuposlechl nařízení městského úřadu, mu již policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Soud by ho mohl poslat do vězení až na dva roky. Další okolnosti jeho jízdy by u soudu mohly působit jako přitěžující okolnosti.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
25. července 2018

vytisknout  e-mailem