Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Teplicka

TEPLICKO - Kradl hlavně v Duchcově; Zmizelo nářadí i bicykly... 

Kradl hlavně v Duchcově

     Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí 39letému recidivistovi, který je podezřelý ze spáchání několika trestných činů. Začátkem loňského srpna měl v Oseku vykrást restauraci, ze které si odnesl finanční hotovost, o dva týdny později se v Duchcově vloupal do mateřské školy, kde ho ale vyrušil alarm, a tak odešel s prázdnou.

     Je podezřelý i z dalšího vloupání do jiného školského zařízení v Duchcově a také z vloupání do neobydleného rodinného domu, odkud odcizil ledničku a příbory.

     Je obviněn také z vloupání do cukrárny, nebo restaurace v Duchcově, měl vykrást i benzinovou čerpací stanici, kde odcizil finanční hotovost. Celkem způsobil škodu ve výši přes padesát tisíc korun, na soud, který bude rozhodovat o jeho vině, čeká ve vazební věznici. V případě odsouzení mu za zločiny krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a přečin poškození cizí věci hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Zmizelo nářadí i bicykly

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích vnikl na dvůr činžovního domu, kde následně z nezamčeného zaparkovaného auta ukradl kameru. Z dílny v objektu pak odcizil různé elektrické ruční nářadí, ze suterénu domu zmizela i dvě jízdní kola. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 27 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže.

Vykradené auto

     Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v katastru obce Žalany vloupal do zaparkovaného auta. Po rozbití bočního skla vnikl do vozidla a uvnitř poškodil palubní desku, z výfukové soustavy odcizil katalyzátor a z motorové části autobaterii. Celková škoda byla vyčíslena na necelých deset tisíc korun, nyní po pachateli, kterému hrozí až osmileté vězení, pátrají policisté.

17. února 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem