Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Teplicka

TEPLICKO - Ukradené auto; Řídil opilý; Vykradená auta; Hledáme svědky nehody. 

Ukradené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Oseku ukradl zaparkované auto. Oznamovatel se na policisty obrátil s tím, že mu někdo zřejmě v průběhu noci odcizil VW Golf v hodnotě 130 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až pět let za mřížemi.

Řídil opilý

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 38letý muž, kterého zastavili dopravní policisté kvůli překročení nejvyšší povolené rychlosti. Na silnici, kde je povolena rychlost devadesát kilometrů za hodinu, jel více jak sto třicítkou. Při kontrole se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní, policisté mu naměřili přes 1,3 promile alkoholu v dechu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz, v krajním případě by mohl jít až na rok do vězení.

Vykradená auta

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se ve Světci vloupal do zaparkovaného auta. Odcizil z něj autorádio s DVD přehrávačem, oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na sedm tisíc korun.

     K vloupání do vozidla došlo i v Teplicích, kde neznámý zloděj rozbil boční okno a z auta ukradl zabudovanou navigaci v hodnotě sedm tisíc korun. Oba případy policisté prověřují jako trestný čin, za který hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 7. června 2018 v 11:20 hodin v Teplicích, ul. Masarykova třída na parkovišti u McDonald’s. Neznámý řidič osobního vozidla při couvání ohrozil chodce a následně poškodil zaparkovaný automobil Škoda Octavia, z místa nehody následně ujel, aniž by splnil zákonem stanovenou povinnost. Podle výsledků dosavadního šetření se mělo jednat o vozidlo Renault Megane šedé až tmavě zelené barvy se zahraniční registrační značkou, která obsahovala písmena a číslice TK435. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

9. 7. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem