Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Teplicka

TEPLICKO - Hledáme svědky nehod; Neoprávněně pobírala dávky... 

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít 8. února 2021 v době od 12:00 hodin do 13:00 hodin v Košťanech ulice Sídliště u č. p. 160. Neznámý řidič měl poškodit při okraji komunikace zaparkované vozidlo Ford a z místa ujet, aniž by učinil opatření stanovená zákonem. 

     Od nehody ujel i řidič, který měl v době od 13:20 do 15:20 hodin dne 16. 2. 2021 v Teplicích na ulici Masarykova třída v úrovni ulice U Červeného kostela poškodit při pravém okraji komunikace zaparkovaný automobil Audi.

     Pátráme také po neznámém řidiči, který 17. února 2021 v 6:25 hodin v Teplicích na křižovatce ul. U Hadích Lázní a Pražská narazil do rozjíždějícího se vozidla Volvo jedoucího ve směru od ul. U Hadích lázní. Následně  měl z místa dopravní nehody ujet, aniž by splnil zákonem stanovené povinnosti. Podle dosud zjištěných poznatků se mělo jednat o menší černý kombík podobný Subaru, registrační značka mohla začínat na 7T1.  Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Neoprávněně pobírala dávky

     Z přečinu podvodu byla obviněna 50letá žena, která se na úkor státu obohatila o téměř dvě stě tisíc korun. Podezřelá při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory v zákonné lhůtě příslušnému úřadu uváděla jako společně posuzovanou osobu muže, který ale už řadu let žije v zahraničí. Tím zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a po čtyři roky vyplácen příspěvek na bydlení, na který neměla nárok. Pokud případ skončí u soudu, hrozí ženě v krajním případě až dvouleté vězení.

Ignorovali zákazy řízení

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 30letý muž, kterého v Ledvicích zastavili policisté z oddělení hlídkové služby. Při lustraci zjistili, že má uloženo hned pět platných zákazů činnosti spočívajících v zákazu řízení všech motorových vozidel a to soudy v Mostě a Teplicích a úřady v Praze a Bílině.  Muž řídil auto, na kterém byly dvě různé registrační značky, které na něj nepatří a navíc měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. Skončil na služebně, kde mu policisté sdělili podezření z přečinu, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Půjčky nesplácí

     Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí 24letému muži, který byl obviněn z úvěrového podvodu. Je podezřelý, že si v rozmezí několika měsíců zažádal o půjčky a úvěry u různých společností, ačkoliv věděl, že svým smluvně stanoveným závazkům nebude schopen dostát. Postupně si půjčil přes 220 tisíc korun, které poškozeným společnostem nesplácí, vyšetřován je na svobodě.

19. února 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem