Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Vloupání do kamionu, stánku a vozidla a řidiči bez řidičáku. 

Trmičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 43letému muži z trestného činu Krádeže a Poškození cizí věci. Podezřelý se v průběhu jednoho měsíce u zdejšího hypermarketu ve dvou případech vloupal do kabiny řidičů kamionů, z nichž následně odcizil tablet s navigací a jejich osobní věci. Svým jednáním způsobil škodu kolem 40 tisíc korun. Uvedené ho jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost odsouzen. V současné době mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

Dopaden zloděj medu
Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení ukončili případ vloupání do stánku a sdělili podezření 31letému muži z trestného činu Krádeže. Podezřelý se počátkem měsíce března vloupal do dřevěného stánku v centru města, ze kterého následně odcizil 133 litrových sklenic s medem. Svým jednáním majiteli způsobil škodu kolem 17 tisíc korun. Policistům se následně podařilo zajistit i větší část jeho „lupu“, který prodal do místního obchodu za pár set korun.

Vloupání do vozidla
Dosud neznámý pachatel v průběhu noci v ulici Kosmova vnikl do zaparkovaného vozidla Renault Master, ze kterého následně odcizil doklady k vozidlu, bezdrátový platební terminál a peněženku s finanční hotovostí. Majiteli tak byla způsobena škoda kolem 35 tisíc korun.

I přes zákaz usedli za volant
Včerejší noci kolem druhé hodiny ranní policejní hlídka v centru města kontrolovala 37letého  a 35letého řidiče. Při této kontrole policisté zjistili, že řidiči mají vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Následně byli tito řidiči převezeni do policejní cely a bylo jim ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní. Za uvedené jednání jim hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

 

Ústí nad Labem 18.3.2016
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje
 

vytisknout  e-mailem