Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Objasněná série - Vloupání do skladu - Usedl za volant přes zákaz 

Kriminalisté objasnili sérii vloupání do objektů
Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 37letého muže pro trestný čin Krádeže, Porušování domovní svobody, Poškození cizí věci a Neoprávněného držení, pozměnění a nakládání s platebním prostředkem. Obviněný v průběhu jednoho týdne se buď sám nebo s dosud neustanoveným dopustil série vloupání do různých objektů (celoročně obyvatelná chata, areál firmy, plavecký areál atd.). Z těchto prostor bral různé věci, které lze snadno zpeněžit. V jednom případě se mu zalíbila kožená bunda, ve které měl majitel finanční hotovost a doklady. Svým jednáním způsobil celkovou škodu pohybující se kolem 87 tisíc korun. Nejenom, že se jedná se o osobu v minulosti trestanou, ale i  vzhledem k tomu, že se uvedené jednání dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 8 let.

Vloupání do skladu
Všebořičtí policisté pátrají po pachateli, který se v době od 9.-12.4. v ulici Skorotická vloupal do skladu firmy. Tento sklad prohledal, přičemž rovněž poškodil nábytek. V současné době předběžně vyčíslená škoda se pohybuje kolem 15 tisíc korun.

Usedl za volant i přes zákaz
Ústečtí policisté ve večerních hodinách v obci Žandov kontrolovali 28letého řidiče vozidla Alfa Romeo. Při této kontrole policisté zjistili, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 17 měsíců. Řidič byl zadržen a ve zkráceném přípravném řízení mu bylo sděleno obvinění z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let.

Ústí nad Labem 15. dubna 2020
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem