Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Vloupání do stavební buňky - vozidla a matka, která neposílá svou dceru do školy. 

Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném sdělili podezření 23letému muži z trestného činu Krádeže. Tento mladík se v průběhu zhruba jednoho měsíce vloupal do skladové místnosti činžovního domu v centru města a dále do unimo buňky v areálu střední školy na Klíši. Těchto prostor převážně odcizil elktro nářadí, několik přepravek piva a další drobnosti. Svým jednáním způsobil škodu kolem 6 500 korun. Vzhledem k tomu, že byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již odsouzen, tak mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.
 
Vloupání do vozidla
Chlumeckým policistům se podařilo objasnit vloupání do vozidla na parkovišti v obci Tisá. Tři muži ( 40,41,35), kterým již bylo sděleno podezření z trestného činu Krádeže a Poškozování cizí věci se koncem měsíce června v odpoledních hodinách vloupali do zaparkovaného osobního vozidla VW Passat na parkovišti u Turistické chaty. Z tohoto vozidla následně odcizil cestovní tašky s věcmi a tablet. Svým jednáním způsobili celkovou škodu kolem 16 tisíc korun. V minulosti byli všichni tři již za majetkovou trestnou činnost odsouzeni.
 
Matka neposílá svou dceru do školy
Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 44leté ženě z trestného činu Ohrožování výchovy dítěte. Podezřelá v průběhu školního roku 2014/2015 neposílala svou osmiletou dceru do školy a to i přesto, že jí byla v únoru letošního roku za toto jednání udělena správním orgánem pokuta ve výši 2 tisíc korun. Její dcera tak od ledna zameškala 291 vyučovacích hodin. Za uvedené jednání této ženě hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let.
 
 
Ústí nad Labem 29.7.2015
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem