Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Krádeže cukroví a potravin z balkónů - Opilí řidiči za volantem 

V posledním týdnu roku ústečtí policisté zaznamenali několik krádeží cukroví a potravin z balkónu. Mnoho lidí v případě přeplněné lednice, a to hlavně o vánoční svátky a Silvestra, využívá balkónu k uskladnění potravin. Této skutečnosti jsou si vědomi i někteří zloději a z balkónů potraviny kradou. Posledním případem je krádež z 31.12., kdy pachatel během noci v Neštěmicích v ulici Jindřicha Plachty vylezl na balkon v přízemí a odcizil dvě šišky salámu, kyselé okurky, feferonky, nealkoholické nápoje, sladkosti a brambůrky. Majitel tak přišel o věci, které měl nakoupené na silvestrovský večer. Způsobená škoda se pohybuje kolem 1 000 korun.

Opilá řidička za volantem
Neštěmičtí policisté kolem druhé hodiny ranní dne 31.12.2017 v obci Mirkov kontrolovali jednatřicetiletou řidičku vozidla Škoda Octavia. Při této kontrole bylo již z chování řidičky zjevné, že před jízdou pila alkohol. Policisté ženu vyzvali, aby se podrobila dechové zkoušce. Dechová zkouška dopadla pozitivně s výsledkem 2,34 promile alkoholu. Řidičce byla zakázána další jízda a byla převezena na obvodní oddělení. V současné době je řešena ve zkráceném přípravném řízení po podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Opilý řidič chycen krátce před půlnocí
V policejní síti skončil i devatenáctiletý řidič vozidla Opel Astra Caravan. Hlídka trmických policistů v ulici Tovární kolem půl dvanácté v noci zastavila devatenáctiletého řidiče. Při kontrole byl kromě zkontrolovaných dokladů od vozidla řidič vyzván k dechové zkouše. Tato zkouška dopadl a s pozitivní výsledkem 1,28 promile. Řidiči ten Nový rok tedy začal ne moc pozitivně. Policisté jej zadrželi a převezli na policejní celu. V současné době je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ústí nad Labem 2. ledna 2018
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem