Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Zloděj se dopustil dvanácti krádeží a opilci za volantem 

Ústečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 23letému muži pro trestný čin Krádeže. Podezřelý se v průběhu tří měsíců na území města Ústí nad Labem a Děčína dopustil minimálně dvanácti krádeží v obchodech, při kterých byl přistižen ostrahou prodejny. V jeho hledáčku bylo jak oblečení, tak i jídlo a cukrovinky. Načtená škoda na odcizených věcech se pohybuje kolem 9 tisíc korun. Za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let.

Ze soboty na neděli usedli za volant také opilci
První případ řešili policisté v sobotu kolem desáté hodiny večer, kdy 50letý řidič vozidla Škoda jedoucí ve směru od Chuderova na Všebořice nezvládl průjezd pravotočivé zatáčky a vyjel mimo komunikaci. K jeho štěstí sjel ze svahu zhruba 20 metrů, kde se vozidlo následně zastavilo. U řidiče byla provedena dechová zkouška, která byla s pozitivním výsledkem 1,31 promile.
K druhému případu došlo v neděli kolem šesté hodiny ráno v ulici Přístavní. Šestadvacetiletý řidič vozidla Peugot 406 vlivem nepřizpůsobení rychlosti, po přejetí železničního přejezdu, dostal smyk a v protisměru narazil do sloupu veřejného osvětlení. Při dechové zkoušce nadýchal 1,22 promile.
Posledním řidičem, který usedl za volant opilý byl 22letý muž. Ten byl v ulici Chabařovická v neděli v dopoledních hodinách kontrolován policejní hlídkou při řízení vozidla Opel Vectra. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 1,04 promile.
V současné době těmto řidičům byl zadržen řidičský průkaz a jsou podezřelí z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí jim trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Ústí nad Labem 14.8.2017
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem