Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krátké zprávy z Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM - Muž pod vlivem alkoholu napadl kolemjdoucího, opilec za volantem a podvod na dávkách. 

Hlídka dopravní policie včera v dopoledních hodinách v ulici Božtěšická zastavila 57leetého řidiče vozidla Mazda 2. Důvodem bylo překročení rychlosti v obci o 25 km/h. Policisté u řidiče rovněž provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní s výsledkem 1,59 promile. Řidič byl zadržen a převezen na policejní služebnu. V současné době je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Rušení nočního klidu, výtržnosti a opilí lidé
V letním období policisté každodenně řeší případy rušení nočního klidu, výtržností a opilců na ulici. Jedním z posledních případů je případ napadení v centru města, kdy dvaačtyřicetiletý muž pod vlivem alkoholu včera kolem půl druhé odpoledne v ulici V Jirchářích seděl na zídce a pokřikoval na procházejícího muže. Následně k němu přistoupil a fyzicky jej napadl.

Podvod na sociálních dávkách
Policejní vyšetřovatel ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření 52leté ženě z trestného činu Podvodu. Podezřelá v období dvou měsíců odebírala dávky pomoci v hmotné nouzi ve formě  příspěvku na živobytí, doplatku na bydlení a příspěvku na bydlení i přesto, že byla v pracovním poměru. O této skutečnosti ovšem příslušný orgán nevyrozuměla a neoprávněně jí byla vyplacena částka 22 184 korun. Za uvedené jednání jí hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Ústí nad Labem 31. července 2019
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem