Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kriminalista chytil zloděje při činu

ÚSTÍ NAD LABEM - Zloděj se domníval, že je vzduch čistý. 

Trmičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 36letému muži z trestného činu Krádeže a Neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Tento pachatel v dopoledních hodinách na parkovišti hypermarketu v Trmicích vyčkával na svou příležitost, která se mu vzhledem k nepozornosti jedné ze zákaznic naskytla. Ve chvíli, kdy ukládala svůj nákup do vozidla a jak je běžné,  svou kabelku si položila na přední sedadlo, tak pachatel neváhal a kabelku odcizil. K jeho překvapení a smůle byl ihned při činu zadržen kriminalistou, který zrovna v tu chvíli šel kolem a celou událost viděl. Tento pachatel je policistům velice dobře známý. Z minulosti má na triku majetkovou trestnou činnost. V současné době mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.
 
Vloupání do garáže
Chlumečtí policisté pátrají po pachateli, který se v průběhu noci v obci Libouchec vloupal do garáže. Z této garáže majiteli následně odcizil bourací kladivo, vibrační brusku, horkovzdušnou pistoli a okružní pilu. Způsobená škoda se pohybuje kolem 3 500 korun.
 
Vloupání do vozidla

 

Dosud neznámý pachatel se v průběhu noci na parkovišti v ulici Mezní vloupal do osobního vozidla Š-Octavia. Z tohoto vozidla následně odcizil nákupní tašku a LCD televize. Majiteli tak způsobil škodu kolem 6 tisíc korun.
 
Krádež vozidla
Dne 1.5. v odpoledních hodinách na odstavném parkovišti v obci Ostrov došlo k odcizení vozidla. Jedná se o vozidlo VW Golf, mpz: D a rz: MEI TA548, barvy černé metalízy. Majitel měl ve vozidle i další věci osobní potřeby v hodnotě kolem 3 tisíc korun. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 277 tisíc korun. Policisté po vozidle ihned vyhlásili celostátní pátrání.
 
Další opilec za volantem
Policejní hlídka včera kolem třetí hodiny ranní v centru města kontrolovala 34letého řidiče vozidla Škoda Fabia. Při této kontrole bylo již zjevně, že řidič před jízdou pil alkohol. Tuto skutečnost potvrdila i pozitivní dechová zkouška s výsledkem 1,71 promile. Řidiči byla v tu chvíli zakázáno pokračovat v jízdě a v současné době je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. 
 
Ústí nad Labem 2.5.2014
por. Bc. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem