Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalisté dopadli anonyma

Nahlašoval bombu  

  Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování včera předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro šíření poplašné zprávy 24letému muži z Plzně.
 Operátor linky 112 přijal 26. května 2010 krátce po desáté hodině večerní telefonát, ve kterém mužský hlas oznamoval, že ve Švihovské ulici je bomba. Na místo ihned vyjeli policisté a prohledávali celé okolí. Nástražný výbušný systém nenalezli. To samé se opakovalo o hodinu později. Mužský hlas do telefonu řekl, že ve Švihovské ulici je v jednom objektu bomba. Na místo znovu vyjeli policisté i se psem na vyhledávání výbušnin a zkontrolovali všechny objekty. Znovu s negativním výsledkem. Na linku 112 se ozval mužský hlas znovu 2. července 2010 krátce po půlnoci. Nahlásil, že v jednom objektu ve Švihovské ulici je uložena bomba. Strážci zákona se služebním psem prohledali celý prostor a přilehlé okolí. Ale ani v tomto případě nástražný výbušný systém nenalezli.
  Kriminalisté ihned začali zjišťovat všechny informace, které by je dovedly k pachateli. Na případu intenzivně pracovali a jejich úsilí se jim vyplatilo. Po pěti dnech od posledního volání, tedy 7.7. 2010, muže dopadli. Zjistili, že na tísňovou linku 112 volal právě 24letý muž z Plzně. Jako důvod uvedl, že se chtěl pomstít správcové objektu.

vytisknout  e-mailem