Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli dealera pervitinu

JIHLAVSKO: Obviněný muž je ve věznici 

Jihlavští kriminalisté objasnili závažnou drogovou trestnou činnost, které se dopouštěl pětatřicetiletý muž z Jihlavy. Ve stovkách případů podal pervitin dalším osobám. Drogou zásoboval i svoji přítelkyni, které pervitin aplikoval i při jejím spánku a navíc i v době jejího těhotenství. Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který je v současné době umístěn ve věznici.

Objasnit trestnou činnost pětatřicetiletého distributora pervitinu se kriminalistům jihlavského územního odboru podařilo na základě velmi dobré operativní činnosti.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl por. Bc. Radim Novák, DiS., komisař oddělení obecné kriminality. Pětatřicetiletý muž je sám také uživatelem drog, v minulosti byl již více než desetkrát soudně trestán za různorodou trestnou činnost, zejména majetkového charakteru. V současné době je muž ve výkonu trestu odnětí svobody, kde si odpykává trest uložený za jinou trestnou činnost, a to až do poloviny příštího roku.

Muž je odviněn z toho, že na území Jihlavy distribuoval pervitin dalším osobám, mužům i ženám. Odběratelé za drogu platili a muž jim pervitin předával uložený v plastovém sáčku nebo stlačený ve stříkačce. Drogu těmto odběratelům poskytl v desítkách případů. Pervitin muž používal také jako úhradu nájmu za byt a drogu podával i svojí přítelkyni. „Mladá žena dostávala pervitin zdarma a v některých případech, i když o něj sama nepožádala. Drogu jí muž totiž aplikoval nitrožilně, když spala a on chtěl ženu probudit,“ dodal komisař Radim Novák s tím, že pervitin muž ženě navíc podával i v době jejího těhotenství. Drogu muž ženě poskytl ve stovkách případů a celkové množství, které v průběhu přibližně dvou let užila, se pohybuje v řádech stovek gramů.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

7. prosince 2015

vytisknout  e-mailem