Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli distributora pervitinu

JIHLAVSKO: Při zákroku zajistili několik desítek gramů pervitinu 

Kriminalistům jihlavského územního odboru se na základě velmi dobrého a důsledného operativního šetření podařilo dopadnout muže, který na Jihlavsko vozil drogy a poté pervitin distribuoval. Ve spolupráci s policisty pořádkové policie zadrželi kriminalisté podezřelého muže a zajistili několik desítek gramů pervitinu. Devětatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestného činu.
 
Zákrok proti osobě důvodně podezřelé ze spáchání drogové trestné činnosti provedli kriminalisté v neděli 29. března v odpoledních hodinách. Podezřelý muž jel ve vozidle, policisté automobil zastavili na silnici mezi obcemi Rytířsko a Kozlov a muže zadrželi. Zadrženého muže kriminalisté převezli na oddělení policie a umístili ho do policejní cely.
Kriminalisté provedli domovní prohlídku, a to v bytě v Jihlavě, kde zadržený muž bydlí, a dále prohlídku jiných prostor, jednalo se o vozidlo. Kriminalisté zajistili přibližně tři desítky gramů bílé krystalické látky, pravděpodobně se jedná o pervitin. Zajištěná krystalická látka bude zaslána na odborné policejní pracoviště k provedení expertízy.
 
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Jihlavy. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl npor. Ing. Bc. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v minulosti soudně trestán, a to i za drogovou trestnou činnost. Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě.

Muž byl obviněn z toho, že vozil svým automobilem BMW na Jihlavsko pervitin a na různých místech drogu prodával. Desítky gramů pervitinu přivážel z jiného kraje. Drogy poté prodával zejména v Brtnici dalším osobám. Odběratelé za pervitin zaplatili desítky tisíc korun. V dalším prodeji drog zabránili obviněnému muži až kriminalisté provedením policejního zákroku.
 
Případ kriminalisté dále vyšetřují.
 
Za drogovou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
31. března 2015   

vytisknout  e-mailem