Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli distributora pervitinu

JIHLAVSKO: Drogy muž poskytl dalším osobám v desítkách případů  

Kriminalistům jihlavského územního odboru se na základě velmi dobrého a důsledného operativního šetření podařilo dopadnout muže, který na Třešťsku a Telčsku distribuoval pervitin dalším lidem. Kriminalisté jednatřicetiletého muže zadrželi a zahájili jeho trestní stíhání, obviněn byl ze spáchání trestného činu a dále je stíhán na svobodě.

Muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté minulý týden v ranních hodinách ve firmě na Třešťsku, kde je muž zaměstnaný. Zadrženého poté převezli na oddělení policie v Jihlavě, kde byl umístěn do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání jednatřicetiletého muže z Jihlavska. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl por. Bc. Radim Novák, DiS., komisař oddělení obecné kriminality. Jednatřicetiletý muž je obviněn z toho, že distribuoval pervitin dalším lidem. Drogu prodával přibližně od poloviny loňského roku, a to v Třešti, Telči i dalších obcích v okolí. Pervitin muž poskytl v desítkách případů. Předání drogy vždy předcházela telefonická dohoda iniciovaná ze strany odběratelů, za pervitin mu zaplatili desítky tisíc korun. K předání drogy docházelo také v autodílně, kterou muž provozoval.

Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, odpykal si i trest odnětí svobody ve věznici a až do letošního jara byl ve zkušební době soudem uloženého podmíněného trestu. Po provedení všech nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn, stíhán je na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

27. září 2016

vytisknout  e-mailem