Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté dopadli dva pachatele závažné trestné činnosti. Za použití násilí seniorovi odcizili prsten, který poté prodali

KLADENSKO - K jejich zadržení kriminalistům pomohli ve velké míře obyvatelé bytovky. 

Kladenským kriminalistům se podařilo dopadnout dvojici pachatelů závažné trestné činnosti. Jeden z nich za použití násilí okradl seniora o zlatý prsten, který pak prodal jeho parťák v zastavárně. K dopadení těchto dvou osob pomohli značně obyvatele bytového domu, kteří si všimli v domě pohybu dvou podezřelých osob. Za to jim patří velký dík!

K celé této události došlo 8. února, před devátou hodinou ranní, v jednom bytovém domě v ulici Vodárenská v Kladně. Dva muži, ve věku 29 a 26 let, stáli u vchodových dveří, kde si vyhlédli zvenčí přicházejícího 84letého pána. Starší muž vešel dovnitř domu a když odemykal svůj byt, 29letý pachatel seniora prudce zatlačil do bytu a začal mu prohledávat kapsy s tím, že chce aspoň „stovku“. Poškozený začal volat o pomoc, ale ani to podezřelého nezastavilo a staršího pána tlačil dál na stěnu v chodbě. Poté vešel do vedlejší místnosti, kde objevil zlatý snubní prsten, který odcizil a utekl z bytu ven. V přízemí na něj čekal jeho komplic a odešli společně do zastavárny, kde odcizený šperk prodali za 1700 korun a tuto částku si rozdělili.

Komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila proti těmto dvěma osobám trestní stíhání, přičemž 29letého muže obvinila ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody na dva roky až deset let. Druhému, 26letému obviněnému, hrozí za spáchání zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti trest odnětím svobody na tři roky až osm let. Navíc byl obviněn ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže, čehož se dopustil ve dvou případech 3. února letošního roku. V půl druhé ráno se vloupal do masážního salonu v ulici T. G. Masaryka v Kladně, odkud odcizil desetikilový prací prášek a jednu stokorunovou bankovku. Přibližně za deset minut odcizil ve Váňově ulici v Kladně jízdní kolo, které bylo zajištěné lankovým zámkem. To bylo posléze nalezeno a zpět předáno majiteli.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
28. února 2022

vytisknout  e-mailem