Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté dopadli muže, který hrozil bombou

Kriminalisté druhého policejního obvodu dopadli muže, který minulý týden nahlásil bombu ve vlaku na Hlavním nádraží. 

Jen pár dní stačilo kriminalistům 2. oddělení obecné kriminality druhého policejního obvodu k vypátrání a dopadení muže, který ve čtvrtek dopoledne oznámil uložení bomby v jednom z vlaků na Hlavním nádraží. Následkem toho musel být omezen provoz na nádraží na několik desítek minut, než pyrotechnik vlak prohlédl a mohl konstatovat, že toto oznámení je plané.
 
Muže se podařilo zadržet i díky medializaci celého případu a zveřejnění jeho podoby, kterou zachytily kamery. Konkrétně se policistům přihlásila žena, která pracuje na Hlavním nádraží s tím, že muže zná, protože chodí k ní do obchodu téměř každý den. A shodou okolností muž právě v ten okamžik do prodejny přišel, proto volá. Na místo vyrazila hlídka policistů, která muže na místě zadržela a převezla na místní oddělení. 
 
Pětatřicetiletého muži si pak k výslechu předvolali výše zmiňovaní kriminalisté, kterým se muž k nahlášení bomby přiznal. Také uvedl, že celou věc udělal pouze z žertu, nemyslel to vážně a neuvědomil si, co tím způsobí. Závěrem nutno zmínit, že muž má soudem omezenou svéprávnost.
 
por. Bc. Jan Daněk – 25. 8. 2015

vytisknout  e-mailem