Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli muže, který okradl seniorku

JIHLAVSKO: Ženě odcizil téměř 200 tisíc korun  

Jihlavským kriminalistům se podařilo dopadnout šestadvacetiletého muže, který okradl seniorku o finanční částku téměř 200 tisíc korun a dále se vloupal do domu v Třešti. Kriminalisté muže zadrželi a následně byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů.
 
Na začátku září přijali policisté oznámení o krádeži peněz z rodinného domu v menší obci u Velkého Beranova. Seniorka postrádala finanční hotovost téměř 200 tisíc korun. Policisté provedli šetření a zjistili, že ke krádeži došlo v době od května. Dále kriminalisté zjistili, že v té době bydlel se svojí přítelkyní a její babičkou v domě přibližně do poloviny června šestadvacetiletý muž z Třeště. Prověřováním a operativním šetřením pak dále získali poznatky, že se krádeže dopustil právě tento muž. Minulý týden ho kriminalisté v odpoledních hodinách zadrželi. Ke krádeži peněz se muž doznal. Dále kriminalisté zjistili, že se dopustil ještě vloupání do domu v Třešti.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže, který byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Jedná se o muže, který byl již v minulosti za spáchání majetkové trestné činnosti soudem pravomocně odsouzen.
 
 
Při krádeži peněz obviněný muž využil znalosti místa, kde má seniorka peníze schované, a v době, kdy v rodinném domě bydlel, finanční hotovost vzal. Odcizené peníze použil pro vlastní potřebu. V druhém případě krádež spáchal ještě s dalším spolupachatelem. Jeho o rok staršího komplice již kriminalisté vyšetřují v souvislosti se spácháním rozsáhlé drogové a dále majetkové trestné činnosti. Sedmadvacetiletý muž, který je v současné době ve vazbě, na Jihlavsku vyráběl a distribuoval pervitin a při majetkové trestné činnosti způsobil škodu téměř 190 tisíc korun. V první polovině ledna vnikli oba obvinění muži po předchozí společné domluvě ve dvou případech na oplocenou zahradu domu na ulici Dr. Richtra v Třešti. Vloupali se do dílny a po rozbití okna i do domu. Odcizili potraviny, starožitné mince, elektronické klávesy, travní sekačku a různé nářadí. Krádeží věcí způsobili škodu přes dvacet tisíc korun. Další škoda vznikla majitelům poškozením dveří a oken. Odcizené věci muži prodávali a peníze použili pro vlastní potřebu.
 
Za krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
10. září 2012

 

vytisknout  e-mailem