Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli muže, který vyráběl a distribuoval pervitin

JIHLAVSKO: Obviněný muž byl vzat do vazby 

Kriminalisté dopadli muže, který na Jihlavsku a Jindřichohradecku vyráběl a distribuoval pervitin. Šestačtyřicetiletého muže, opakovaně soudně trestaného recidivistu, kriminalisté zadrželi. Při domovní prohlídce zajistili varnu pervitinu, dále rostliny konopí a hašiš. Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu, na podaný návrh byl vzat do vazby.
 
Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu zadrželi kriminalisté jihlavského územního odboru ve spolupráci s policisty pořádkové policie na začátku tohoto týdne. Zákrok proběhl po poledni v obci nedaleko Dačic v domě, kde muž v současné době bydlí. Kriminalisté zadrženého muže převezli na oddělení policie v Jihlavě a umístili ho do policejní cely. „V rodinném domě jsme provedli domovní prohlídku, při které jsme zajistili předměty sloužící k nedovolené výrobě psychotropní látky, kdy se jednalo o kompletní varnu pervitinu,“ upřesnil npor. Ing. Bc. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, kriminalisté zajistili také rostliny konopí a hašiš, které budou rovněž zaslány na odborné policejní pracoviště k provedení expertízy.
 
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Telčska. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, z části dokonaného a z části ukončeného ve stádiu pokusu. Činu se dopustil i přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost v uplynulých třech letech potrestán,“ dodal komisař Radomír Němec. V minulosti byl obviněný muž již pětkrát soudně trestán, z toho dvakrát byl odsouzen za drogovou trestnou činnost. Z věznice, kde si odpykával trest uložený za zvlášť závažný zločin spáchaný na úseku drog, byl propuštěn vloni v říjnu.  
 
Muž je obviněn z toho, že si na přelomu loňského a letošního roku opatřil předměty a chemikálie určené k nedovolené výrobě drog. V té době ještě bydlel v rodinném domě v obci na Telčsku, kde s výrobou drog začal. V lékárnách si nakupoval léky a poté z nich získával pervitin. Vyrobenou drogu muž sám užíval nebo ji na Telčsku poskytoval dalším osobám. Když se letos na jaře přestěhoval, pokračoval s výrobou drogy v rodinném domě v obci na Jindřichohradecku.
Muž získal desítky gramů pervitinu. Vyrobenou drogu distribuoval dalším osobám, mužům i ženám, pervitin prodával nebo ho poskytoval zdarma. Dále ještě v místě svého bydliště pěstoval konopí. Z části rostlin vyrobil muž v srpnu hašiš a ze zbývajícího konopí chtěl získat marihuanu, což už se mu ale z důvodu zákroku jihlavských kriminalistů nepodařilo.
 
Policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby a policisté včera muže eskortovali do věznice.
 
Případ kriminalisté dále vyšetřují.
 
Za drogovou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na dva až deset let.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
10. září 2015
Odkazy do noveho okna

marihuana

marihuana 

Detailní náhled

předměty k výrobě drog

předměty k výrobě drog 

Detailní náhled

zajištěná marihuana

zajištěná marihuana 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem