Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele, kteří se vloupali do šesti objektů

JIHLAVA: Během měsíce způsobili škodu téměř 170 000 korun. 

Jihlavským kriminalistům se podařilo dopadnout dva pachatele, kteří se v Jihlavě vloupali do čtyř objektů a do dvou se vniknout pokusili. Jedná se o dvacetiletého muže a dvaadvacetiletou ženu oba z Jihlavy. Celková škoda se vyšplhala na téměř 170 000 korun. Z toho škoda, kterou způsobili poškozením, byla vyčíslena na téměř devětatřicet tisíc korun. Odhalit pachatele se podařilo na základě důkladného šetření a operativní činností kriminalistů.

Do budov se vloupali v průběhu letošního ledna.
Jako první se cílem útoku dvojice stala jihlavská mateřská školka. Muž vypáčil okno a oba vlezli dovnitř. Celý objekt prohledali, poškodili přitom několik dveří. Ze školky odcizili dva počítače s příslušenstvím, fotoaparáty, DVD přehrávač, radiopřehrávače, čistící prostředky a další věci. Ve dvou kancelářích poškodili příruční kovové pokladny. 
Na začátku druhého lednového týdne vnikli za použití násilí do budovy na ulici Tolstého. Zde se po vypáčení dveří vloupali do restaurace, ze které si odnesli několik lahví alkoholu, cukrovinky a mobilní telefon.
Následovali dva neúspěšné pokusy o vloupání do prodejny na ulici Mrštíkova a restaurace na ulici Tolstého. Muž se v obou případech pokoušel vypáčit uzamčené vstupní dveře, což se mu nepodařilo. Žena v průběhu tohoto protiprávního jednání stála vedle něho a hlídala prostor ulice. Při pokusu o vloupání do restaurace vyrušil dvojici po několika minutách náhodný kolemjdoucí, proto z místa utekli.
V noci z neděle na pondělí v domě na ulici Havířská vnikli za použití násilí do provozovny, ze které odcizili různé kosmetické zboží a po vypáčení pokladny ještě finanční hotovost.
K poslednímu vloupání došlo v průběhu následující noci. Vrátili si na místo, kde se jim předtím vloupání nezdařilo. Po společném vypáčení vstupních dveří vnikli do prodejny na ulici Mrštíkova, kde odcizili nabíječky k mobilním telefonům, 130 kusů pánského spodního prádla, ponožky, několik desítek punčoch a další textilní výrobky.

Dvojici policisté zadrželi v úterý dopoledne. Muž i žena byli umístěni do policejní cely.

Část odcizených věcí měli podezřelí ještě u sebe a dobrovolně tyto věci kriminalistům vydali. Další odcizené věci prodali a peníze použili pro vlastní potřebu.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil muže i ženu ze spáchání trestných činů krádež a poškozování cizí věci. Na podaný návrh byli oba vzati do vazby. Ve čtvrtek 14. ledna je policisté pohotovostního a eskortního oddělení Jihlava převezli do brněnské věznice.

vytisknout  e-mailem