Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele, který vyráběl a prodával pervitin

TŘEBÍČSKO: Zajistili varnu pervitinu a množství věcí, které pravděpodobně pocházejí z majetkové trestné činnosti 

Kriminalistům třebíčského územního odboru se podařilo dopadnout pachatele, který na Žďársku a Třebíčsku vyráběl a distribuoval drogu pervitin. Podezřelého muže policisté zadrželi a následně policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. Při zákroku kriminalisté zajistili varnu pervitinu a při domovní prohlídce dále věci, které pravděpodobně pocházejí z majetkové trestné činnosti. Obviněný muž byl na podaný návrh vzat do vazby.
 
V úterý 26. listopadu provedli policisté ve večerních hodinách zákrok v bytě domu v Třebíči. Zadrželi jednatřicetiletého muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti. Nalezli a zajistili předměty a chemikálie určené k nedovolené výrobě psychotropních látek, kdy se jednalo o varnu pervitinu. Zadrženého muže umístili do policejní cely. V bytě provedli kriminalisté domovní prohlídku, při které dále zajistili mimo jiné i množství věcí, které pravděpodobně pocházejí z majetkové trestné činnosti. Původ zajištěných věcí budou ještě dále zjišťovat.
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání jednatřicetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který se drogové trestné činnosti dopouštěl ve zkušební době podmíněného odsouzení,“ řekl npor. Bc. Milan Špaček, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.
Muž je obviněn z toho, že na různých místech vyráběl a prodával drogu pervitin. Psychotropní látku vyráběl a distribuoval nejprve na Žďársku, kde v minulosti bydlel, a poté co se přestěhoval do bytu v Třebíči pokračovat v páchání drogové trestné činnosti i na Třebíčsku. Pervitin muž vyráběl a prodával ve Velké Bíteši, Velkém Meziříčí, a to zejména na autobusových nádražích, dále v Náměšti nad Oslavou, v Moravských Budějovicích a na různých místech v Třebíči. Drogu muž prodával dalším osobám a množství distribuovaného pervitinu se pohybovalo v desítkách gramů.
Policejní komisař podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. „Soudce Okresního soudu v Třebíči návrh na vzetí do vazby akceptoval a včerejšího dne rozhodl o vzetí obviněného muže do vazby, na základě čehož byl obviněný následně policisty eskortován do brněnské vazební věznice,“ dodal komisař Milan Špaček.
 
Za spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí pachateli trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
29. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem