Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele série krádeží

TŘEBÍČSKO: Muž se zaměřil na sklepní kóje, zahradní chatky, vykradl ale i byt svých blízkých příbuzných 

Třebíčským kriminalistům se podařilo dopadnout pachatele, který se dopustil série krádeží. Trestné činnosti se dopouštěl v Moravských Budějovicích. Během čtyř měsíců spáchal celkem jedenáct krádeží. Pachatel se při páchání trestné činnosti zaměřil na sklepní kóje, zahradní chatky, dále odcizil ve dvou případech venkovní bezpečnostní kamery a vykradl také byt svých blízkých příbuzných. Část odcizených věcí se kriminalistům podařilo zajistit. Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmatřicetiletého muže, jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu. Obviněný muž byl na podaný návrh vzat do vazby.
 
Muže důvodně podezřelého ze spáchání majetkové trestné činnosti kriminalisté zadrželi minulý týden. Dopadnout pachatele se jim podařilo na základě intenzivní operativní činnosti a také velmi dobré osobní a místní znalosti. Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmatřicetiletého muže z Třebíčska, který byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a přečinu poškození cizí věci. Muž by již v minulosti opakovaně soudně trestaný. Naposledy byl pravomocně odsouzen vloni v září, a to k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2016. Muž se však i poté dopustil další série majetkové trestné činnosti. Byl podán návrh na vzetí obviněného muže do vazby, neboť vznikla důvodná obava, že bude trestnou činnost i nadále opakovat. Na podaný návrh byl vzat do vazby a policisté ho následně eskortovali do věznice.
 
Muž je obviněn z toho, že se v Moravských Budějovicích ve dvou případech vloupal do sklepních kójí, čtyřikrát kradl v zahradních chatkách a jednou v prodejně, vloupal se do objektu firmy, ve dvou případech odcizil v restauracích venkovní kamery a vykradl byt svých blízkých příbuzných. Trestné činnosti se pachatel dopouštěl v době od loňského listopadu do letošního února. Při krádežích vznikla celková škoda téměř čtyřicet tisíc korun, další škodu necelých dvacet tisíc korun způsobil pachatel poškozením. Odcizené věci obviněný muž prodával a získané peníze používal pro svoji potřebu. Část odcizených věcí se kriminalistům podařilo zajistit a předají je zpět majitelům. Zajistili také věci, které pachatel používal při páchání trestné činnosti.
 
Ve sklepních kójích pachatel odcizil uskladněný alkohol a zavařeniny, kamery odcizil z venkovní terasy restaurace na ulici Janáčkova, z prodejny na ulici náměstí ČSA si odnesl pouzdro na Hard disk a tablet a v areálu firmy na ulici U Vodojemu se vloupal do drátěné klece, ze které odcizil propanbutanové lahve. Do chatek se pachatel vloupal v zahrádkářských koloniích Mír a U Vodojemu. Ze zahradních chatek odcizil různé elektrické, zahradní nebo ruční nářadí a další věci. Největší škodu způsobil pachatel při krádežích v bytě svých blízkých příbuzných, do kterého vnikl opakovaně. Do bytu se vloupal přes vchodové dveře, po vypáčení balkonových dveří nebo okna pokoje. Postupně pachatel odcizil myčku nádobí, nejrůznější kuchyňské nádobí, židle, dveře, šperky, počítačovou techniku, garnýže, oblečení a řadu dalších věcí.
Případ kriminalisté dále vyšetřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
18. února 2014  

vytisknout  e-mailem