Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele vloupání do zastavárny

JIHLAVSKO: Krádeží způsobil škodu téměř 370 tisíc korun 

Jihlavským kriminalistům se podařilo objasnit vloupání do jihlavské zastavárny, ke kterému došlo v druhé polovině dubna. Ze spáchání dvou trestných činů byl obviněn pětadvacetiletý muž z Jihlavy. Škoda, kterou při vloupání způsobil, se vyšplhala na téměř 400 tisíc korun. 
 
V noci ze čtvrtka 26. dubna na pátek vypáčil pachatel pomocí ocelové trubky zadní vstupní dveře zastavárny. Místnosti prohledal a odcizil různé šperky, hodinky a finanční hotovost, dále MP4 a MP3 přehrávače, mobilní telefony, videokamery a další věci. Krádeží vznikla majiteli škoda téměř 370 tisíc korun. Další škoda ve výši přes dvacet tisíc korun vznikla poškozením dveří. Po oznámení vloupání začali kriminalisté případ okamžitě prověřovat. Provedli ohledání místa činu a zajistili stopy. Kriminalisté prováděli operativní šetření a pátrali po pachateli a také odcizených věcech. Zjišťovali, zda pachatel nebude věci dále prodávat. Na základě všech zjištěných skutečností se kriminalistům podařilo podezřelého vytipovat a následně muže zadrželi. Zadržený muž část odcizených věcí vydal, kriminalisté je zajistili a následně předali zpět majiteli. Jednalo se o mobilní telefon a videokamery.
 
Policejní komisař zahájil trestní stíhání pětadvacetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci,“ řekl nprap. Bc. Jiří Vojtíšek, kriminalista oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, jedná se o muže, který byl již v minulosti soudem za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen, a to k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou do roku 2015.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
2. října 2012

vytisknout  e-mailem